نقض تعهدات وزارتخانهها؛ خسارت به ملت
روحالله نجابت در گفتگو با خبرنگار گروه سیاسی پایگاه خبری تحلیلی «شیرازه»، در پاسخ به سئوالی درباره عملکرد یکساله، گزارشی از سئوالاتش از سه وزیر نیرو، آموزشوپرورش و راه و شهرسازی که در کمیسیونهای تخصصی مجلس در حال بررسی است را تشریح کرد.
سؤالات از وزیر نیرو درباره نیروگاه گازی بلوار مدرس و بیعدالتی در خاموشیها
عضو کمیسیون امنیت ملی در ابتدا به مسئله آلودگی صوتی ناشی از نیروگاه گازی بلوار مدرس اشاره کرد و گفت: چند سال است که پیگیر این موضوع هستم. این نیروگاه آلودگی صوتی زیادی دارد. شاخصهای محیط زیستی در این منطقه نیز نشاندهنده وضعیت نامناسب آلودگی صوتی است.
وی اظهار کرد: چندین بار مکاتبه و پیگیری کردیم و جلساتی در این زمینه با مسئولان مربوطه داشتهایم و صورتجلسهای نیز به امضای معاون وقت وزیر رسیده است که در آن وزارت نیرو متعهد شده بود تا مهر ۱۴۰۲ واحدهای فرسوده را از مدار خارج کند؛ اما هیچ پیگیری جدی برای حل این مشکل انجام نشده است. این وضعیت برای ما قابل قبول نیست، زیرا نمیتوان یک معاون وزیر در جلسهای حضور داشته باشد، مطلبی را امضا کند و سپس هیچ اقدام مثبتی در این راستا صورت نگیرد.
نجابت عنوان کرد: در سئوال دیگری از وزیر نیرو به علت خاموشیهای برنامهریزی نشده و عدم رعایت توازن در خاموشیها پرداختیم. گزارشهایی که دریافت کردیم نشان میدهد خاموشیهای برنامهریزی نشدهای به وقوع پیوسته و البته در توزیع خاموشیها توازن و عدالت رعایت نشده و اعمال سلیقه و مسائل غیرفنی نقش داشتهاند.
نماینده مردم شیراز و زرقان ادامه داد: پاسخ اولیه این بود که نابرابری قطع برق در برخی نقاط شهری توجیهپذیر است؛ مثلاً اگر خطوط برق در مناطق حساس، مانند بیمارستانها و مراکز درمانی، قطع نشود، طبیعی است که برق منازل اطراف آن مناطق نیز قطع نخواهد شد. این امر ممکن است باعث ایجاد احساس نابرابری در بین ساکنان مناطق مختلف شود.
نجابت ادامه داد: در جواب گفتم؛ خب این طبیعی است و حرف منطقی را میپذیریم؛ اما ما سئوال دیگری پرسیده بودیم. با توجه به لزوم مدیریت مصرف، وزارت نیرو ناگزیر به اعمال خاموشی است. لکن لازم است این خاموشیها به صورت متوازن و متعادل و با اطلاع قبلی در سطح کشور اعمال شود.
وی در جواب به سئوال خبرنگار مبنی بر خاموشی در شهرکهای صنعتی گفت: این سئوال هم از وزیر نیرو داشتیم که در شهرکهای صنعتی که حتی عمدتاً صنایع غذایی، سردخانهها و حتی دارویی است چرا جزو مناطق حساس شما نبوده؟ مقرر شده تا گزارشی در این باره ارائه شود و من تاکنون قانع نشدهام.
نماینده مردم شیراز و زرقان در مجلس شورای اسلامی در پاسخ به خبرنگار در خصوص احداث نیروگاه خورشیدی به منظور حل مشکل ناترازی برق گفت: در قانون برنامه هفتم، تأسیس ۱۰ هزار مگاوات نیروگاههای تجدیدپذیر مصوب شده است.
نجابت ادامه داد: شرکت توزیع برق شیراز نیز همت نشان داده و ۳۰ قطعه زمین برای این نیروگاهها به پیمانکار تحویل داده؛ اما کار اجرایی آن متوقف مانده است. با وزیر نیرو رایزنی شد و موضوع در دست پیگیری است و امیدواریم زودتر اجرایی شود. با احداث این نیروگاهها حداقل در زمستان با کمبود برق مواجه نخواهیم بود.
سؤالات از وزیر آموزش و پرورش درباره گزینش دقیق معلمان
نجابت با تأکید بر اهمیت شغل معلمی که «شغل انبیا» است و با اشاره به مسئولیت سنگین معلمان در تربیت نسل آینده، بیان کرد: از وزیر محترم آموزش و پرورش در خصوص اهمال در گزینشهای آموزش و پرورش سئوالاتی را مطرح کردم؛ چراکه بسیار حائز اهمیت است که افراد واجد صلاحیت به فرزندان و آیندهسازان این کشور آموزش دهند.
وی گفت: صلاحیت یک معلم، کم از صلاحیت یک رئیسجمهور نیست. رئیسجمهور ممکن است چهار سال کشور را اداره کند، اما معلمی که شغل انبیا است، قرار است یک نسل را تربیت کند و این مسئولیت بسیار سنگینی است و پیشرفت کشور محصول تلاش جمعی معلمان است.
این نماینده مردمی با استناد به فرمایشات رهبر معظم انقلاب مبنی بر ضرورت گزینش صحیح معلمان گفت: مقام معظم رهبری در دیدار با مدیران آموزش و پرورش میفرمایند: «یک گزینش درست و حسابیِ کاملاً خردمندانه و صحیح انجام بگیرد تا با گزینش وارد بشوند. نیروهای بیکیفیّت وارد آموزش و پرورش نشوند؛ چون موجب ضرر خواهد بود. معلّمی که این همه اهمّیّت دارد و این همه ارزش دارد و ما دربارهاش این همه تعریف میکنیم، اگر عنصر بیکیفیّت بیفایده یا خدای نکرده مضرّی باشد، طبعاً نتیجهٔ عکس خواهد داد.»
نجابت در ادامه، به سئوالش از وزیر آموزش و پرورش اشاره کرد و گفت: سخنگوی دولت اعلام نموده است که ۵۴۶۱ نفر از داوطلبانی که برای استخدام در شغل شریف معلمی اقدام کرده؛ اما در مراحل گزینش صلاحیت ایشان رد شده بود؛ به نظام آموزشی پیوستهاند. این خبر دردناکی بود و مبنای طرح سئوال از وزیر آموزشوپرورش شد.
نجابت ادامه داد: ما سئوال روشنی را از وزیر پرسیدیم؛ آیا در مرحله اول گزینش قبل اشتباهی رخ داده بود و افراد بیدلیل رد شده بودند؟ که اگر این تعداد افراد بیدلیل رد شده باشند، باید کسانی که بد گزینش کردهاند، پاسخگو باشند، چراکه آبروی افراد به خطر افتاده است. یا اهمالی رخ داده و به نظر کارشناسان گزینش، بیاعتنایی شده است؟ بررسی اولیه ما نشان میدهد که در گزینش اولیه خطایی رخ نداده بوده است.
نماینده مردم شیراز پاسخ اولیه وزیر آموزش و پرورش را در این خصوص ناکافی دانسته و خواستار گزارشی دقیقتر و جامعتر از وی میشود. نجابت گفت: ما این موضوع را با دقت و وسواس دنبال خواهیم کرد.
سئوالات ملی از وزیر راه و شهرسازی: لزوم توسعه ترانزیت و پیگیری زیرساختهای حمل و نقل
نجابت در ادامه به سئوالات حوزه حمل و نقل پرداخت و گفت: در سئوالات از وزیر راه به موضوعات حیاتی مربوط به زیرساختهای حمل و نقل کشور پرداخته شده است و سئوالات متعددی مطرح کردیم و بعضی از آن سئوالات در دستور کمیسیون قرار گرفته است.
وی ادامه داد: سئوال اول مربوط به خط ریلی شلمچه بصره است؛ این طرح ۳۰ کیلومتری قبل از انقلاب برنامهریزی شده اما هنوز معطل مانده است. این قطعه کوتاه میتواند شبکه راهآهن ایران و عراق را به یکدیگر متصل کند و منافع اقتصادی زیادی برای کشور به همراه خواهد داشت.
نماینده مردم شیراز و زرقان همچنین با اشاره به مشکلات مربوط به پروازهای ایران به عراق گفت: در حال حاضر، از هر نقطه ایران که بخواهید به عراق سفر کنید، باید از مرز هوایی مهران عبور کنید. مسیر دیگری تعریف نشده است و نمیتوان مسیرهای مستقیمی را انتخاب نمود.
نجابت گفت: هواپیماها برای پرواز از شیراز به نجف و بالعکس باید حتماً از مهران عبور کنند این در حالی است که مسیر مستقیم مثلاً از آبادان میگذرد. این چالش بزرگی است که منجر به افزایش هزینهها و مدت زمان سفر میشود.
نماینده شیراز و زرقان گفت: یکی از مهمترین دلایل کم بودن پروازهای شیراز نجف و البته گران بودن این پروازها همین موضوع است. این یک مانع برای گردشگران ورودی از عراق نیز هست. البته موضوع فقط به شیراز محدود نمیشود و کل شهرهای جنوبی و حتی شمالی را شامل میشود.
وی با اشاره به اینکه برای تسهیل مسافرت و تجارت، لازم است حداقل یک دالان هوایی از جنوب کشور باز شود تأکید کرد: پاسخ خام وزیر قانعکننده نبود و ایشان تأکید کردند که هر دو سئوال درست است و باید پیگیری شود؛ هرچند همکاری طرف عراقی شرط لازم است؛ اما این موضوعات به هماهنگی نیاز دارد و تاکنون اقدامی در این زمینه انجام نشده است. نمیخواهیم تقصیری به گردن دولت حاضر یا دولت قبلی بیندازم، اما پیگیری این مسائل لازم و ضروری است.
عضو کمیسیون امنیت ملی با اشاره به فرمایشات رهبر معظم انقلاب در تاریخ ۱۸ اردیبهشت ۱۳۸۷ که میفرماید: «یکی از چیزهایی که در این استان مورد توجه است و جا دارد که بیشتر مورد توجه قرار بگیرد، مسئلهٔ گردشگری است. اینجا به خاطر وجود حرم مطهر حضرت احمد ابن موسی «علیه و علی ابیه و اخیه السّلام» جنبهٔ مضاعف گردشگری دارد. اینجا مزار است، زیارتگاه است. جاذبههای گردشگری در اینجا خیلی زیاد است.
نجابت بیان کرد: من تصورم این است که اگر مسئولین کشور و مسئولین استان بتوانند از همین مسئلهٔ گردشگری به شکل درست، با تبلیغات صحیح و با جهتگیری صحیح استفاده کنند، درآمد آن، استان را از همهٔ معوقههای دیگر بینیاز میکند. مسئلهٔ گردشگری خیلی مهم است.»
وی در ادامه گفت: باید از ظرفیتهای گردشگری استان فارس به درستی استفاده کنیم. شیراز به عنوان یک مقصد گردشگری، زیارتی و پزشکی میتواند گزینه مناسبی برای جذب گردشگر از عراق باشد. پس باید پیگیری کرد.
سؤالات محلی از وزیر راه و شهرسازی: واگذاری زمین ناحیه صنعتی صنایعدستی و جانمایی نامناسب مسکن ملی زرقان
نماینده مردم شیراز و زرقان همچنین به دو سئوال دیگر از وزیر راه ناظر به حوزه انتخابیه اشاره کرد.
وی گفت: در مسائل حوزه انتخابیه نیز ۲ سئوال در دستور قرار دارد. سئوال اول ناظر به معطل ماندن مصوبه سال ۱۳۸۶ در «تأسیس ناحیه صنعتی صنایعدستی» طی سفر رئیسجمهور وقت به شیراز بود که علیرغم پیگیریهای متعدد قبلی، تا به حال به دلیل کارشکنی اداره کل راه و شهرسازی فارس انجام نشد که البته با ورود وزارتخانه موانع مرتفع و فرایند تسریع پیدا کرد و امیدواریم واگذاری زمین بهسرعت انجام شود. این کار بزرگی است و به سرانجام رسیدن آن میتواند در تکمیل زیستبوم گردشگری استان نقش حیاتی ایفا کند و البته اشتغال قابلتوجهی را ایجاد خواهد کرد.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی گفت: سئوال دیگر مربوط به شهرستان زرقان است. احداث مسکن ملی زرقان در کنار پالایشگاه که میتواند آثار زیستمحیطی خطرناکی داشته باشد و با جانمایی مسکن ملی در کنار پالایشگاه مخالفیم. آلایندگی و پدافند غیرعامل به ما میگوید ساخت مسکن در کنار پالایشگاه معقول نیست. ما باید از تجربهٔ ناموفق احداث مسکن مهر در مجاورت کارخانه کاشی حافظ که در نهایت منجر به نارضایتی مردم و تبعات زیستمحیطی شده است، درس بگیریم.
نجابت ادامه داد: حالا این زمینی را که به طرح اختصاص دادهاند، سالها در اختیار آموزش و پرورش بوده و شما مطلعید که سرانه فضای آموزشی در شهرستانهای شیراز و زرقان به حد بحرانی است. نباید زمینی که مورد استفاده آموزشوپرورش بوده را طی یک فرایند بحثبرانگیز و با استفاده از روشهای غیرمرسوم از آموزشوپرورش بگیرند و چنین جایی را که قابلیت استفاده مسکونی ندارد را به مردم واگذار کنند. هرچند نمیدانم پیگیری ما در این خصوص چقدر ثمربخش باشد؛ اما کوتاه نخواهیم آمد.
وی در پاسخ به سئوال خبرنگار درباره مسیر زمینی فارس به خوزستان و بوشهر و تجارت دریامحور گفت: در این زمینه مکاتباتی انجام دادهایم و پیگیریهای لازم از طرف ما، نماینده بوشهر و دولت شهید رئیسی شده است. نکتهای که باید به آن اشاره کرد این است که مسیر شیراز به اهواز به دلیل شرایط سنگین و ناهموار بودن، چالشهایی دارد، اما امیدواریم با همکاریهای صورت گرفته، این مشکلات مرتفع شود.
انتهای خبر/ ۲۲۴۲۲۴