کد خبر: ۱۶۷۶۷۰
تاریخ انتشار: ۰۰:۱۰ - ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۴
استاد دانشگاه علوم قرآنی شیراز مطرح کرد:

اهمیت عزت‌نفس در تربیت فرزندان

استاد دانشگاه علوم قرآنی شیراز به تأثیرات مثبت عزت‌نفس در کودکان اشاره کرد و خواستار توجه والدین به مدیریت محبت به فرزندان شدند.

 اهمیت عزت‌نفس و نقش مادران شاغل در تربیت فرزندان

فریبا صادقی‌دوست استاد دانشگاه علوم‌قرآنی شیراز در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «شیرازه»، عزت‌نفس بالا در کودکان را دارای تأثیرات مثبت و ارزشمندی در زندگی آن‌ها دانست و افزود: کودکانی که از عزت‌نفس بالایی برخوردارند، توانایی بیشتری در مواجهه با چالش‌ها و یادگیری مهارت‌های جدید از خود نشان می‌دهند و به‌راحتی به اهدافشان دست می‌یابند.

وی گفت: این کودکان معمولاً ارتباط سالم‌تری با همسالان خود برقرار می‌کنند، استقلال بیشتری در تصمیم‌گیری دارند و کمتر به تأیید دیگران وابسته می‌شوند. 

استاد دانشگاه علوم‌‌قرآنی شیراز ادامه داد: همچنین، آن‌ها در برابر مشکلات و چالش‌ها استقامت بیشتری نشان داده و از سلامت روانی و عاطفی بهتری در دوران بزرگسالی برخوردار خواهند بود. والدین باید توجه داشته باشند که نقششان در تقویت عزت‌نفس کودکان نه‌تنها در دوران کودکی، بلکه در تمامی مراحل زندگی فرزندانشان تأثیری عمیق و پایدار دارد.

فریبا صادقی‌دوست محبت و مهر مادر به فرزند از زمان بارداری تا همیشه برای فرزند را لازم و ضروری دانست.

وی افزد: اما نکته مهم این است برخی از مهر و محبت‌ها ناسالم است و خود ضربه‌زننده به فرزند خواهد بود، آنجایی که محبت زیادی عزت‌نفس و اعتمادبه‌نفس کاذب دهد، آنجایی که فرزند را وابسته بار بیاورد، آنجایی که فرزند را دچار اضطراب و استرس و.‌.. کند. این موارد، مِهر ناسالم است. بنابراین مادران باید بدانند که مهر و محبت، همیشه مثبت نیست و باید حدود آن را بشناسند. 

استاد دانشگاه علوم‌‌قرآنی شیراز بیان کرد: در زمانی که مادران به سبب‌های متفاوت حضور ندارند، بر پدر و کسانی که اطراف کودک هستند واجب است تا جایی که برایشان امکان دارد وظیفه مادر در مقابل فرزند را به عهده بگیرند تا کودک دچار آسیب روحی نگردد.


فریبا صادقی‌دوست، توجه به کودک و نیازهایش را یک ضرورت دانست و افزود: کودکی که از محبت مادر در کوتاه‌مدت یا بلندمدت محروم است، اضطراب، استرس، عدم امنیت و آرامش را تجربه می‌کند. اطرافیان و به‌خصوص پدر باید این موارد را در نظر گرفته و برای عبور کودک از بحران او را کمک و یاری دهند.

وی گفت: مادران شاغل و تربیت فرزندان دو اصطلاحی است که شنیدن آن‌ها در کنار هم شاید بتواند تن و بدن هر خانواده‌ای را بلرزاند. مادران شاغل و تربیت فرزندان از بسیاری جهات رودرروی یکدیگر قرار می‌گیرند و در بسیاری موارد، بانوانی که مادر شده‌اند، باید از بین شاغل بودن و مادر بودن یکی را انتخاب کنند.
استاد دانشگاه علوم‌‌قرآنی شیرازخستگی‌های جسمی، تنش‌های روحی، فشارهای روانی، استرس کاری، انجام کارهای روزانه شخصی و همه‌وهمه منجر به تمام‌شدن باتری مادران شاغل می‌شود.


استاد دانشگاه علوم‌‌قرآنی شیراز یادآور شد: مادران شاغل بااحساس گناه دائمی به‌دلیل در دسترس نبودن برای فرزندان کوچک خود زندگی می‌کنند و تمام تلاش خود را برای ایجاد تعادل بین کار و خانه انجام می‌دهند. گاهی اوقات این احساس به مادران شاغل دست می‌دهد که احساس می‌کنند در مسابقه‌ای هستند که به نظر می‌رسد هرگز تمام نخواهد شد!

در ادامه، فریبا صادقی‌دوست راهکارهایی برای تلفیق موفق کار و مادری بیان کرد:

برنامه‌ریزی و سازماندهی: تنظیم برنامه‌ی روزانه و هفتگی برای امور منزل و فرزندان


اولویت‌بندی وظایف: مشخص‌کردن اولویت‌ها و تمرکز بر وظایف مهم‌تر.


مدیریت زمان: استفاده از تکنیک‌هایی مانند تقسیم زمان و اجتناب از تلف‌کردن آن.

دریافت کمک: درخواست کمک از همسر، بستگان، مراکز نگهداری کودک و خدمات کمک در خانه.


مراقبت از خود: اختصاص زمان به خود، ورزش و تفریح برای شارژ انرژی.


انعطاف‌پذیری در کار: هماهنگ‌کردن برنامه‌ی کاری با مسئولیت‌های خانوادگی.


حفظ روابط اجتماعی: تعامل با دوستان و حفظ ارتباطات اجتماعی


مثبت‌اندیشی و صبور بودن: داشتن نگرش مثبت و حفظ صبر و تحمل در برابر چالش‌ها


وی متذکر شد: اشتغال مادر و حضور او در بازار کار می‌تواند تأثیرات مثبت نیز بر فرزندان داشته باشد. برخی از تأثیرات مثبت اشتغال مادر بر فرزندان عبارت‌اند از: 


الگوی نقش‌آفرینی: حضور مادر در بازار کار می‌تواند به‌عنوان الگویی برای فرزندان باشد و آن‌ها را به توسعه مهارت‌های کاری و تحصیلی تشویق کند.


استقلال مالی: اشتغال مادر می‌تواند به تأمین نیازهای مالی خانواده کمک کند و برای فرزندان امکانات بهتری را فراهم آورد.


تقویت روابط خانوادگی: همکاری بین والدین در تأمین نیازهای خانواده می‌تواند به تقویت روابط خانوادگی و افزایش همبستگی خانواده کمک کند.


توسعه مهارت‌های اجتماعی: حضور مادر در بازار کار می‌تواند به توسعه مهارت‌های اجتماعی فرزندان کمک کند و آن‌ها را به تعامل با دیگران و انعطاف‌پذیری سوق دهد.


افزایش اعتمادبه‌نفس: دیدن مادر به‌عنوان نقشی فعال در جامعه می‌تواند به افزایش اعتمادبه‌نفس و خودباوری فرزندان منجر شود.


در پایان، استاد دانشگاه علوم‌‌قرآنی شیراز تأکید کرد: اشتغال مادر می‌تواند تأثیرات مثبت بر رشد و توسعه فرزندان داشته باشد و به بهبود شرایط زندگی خانواده و تقویت روابط خانوادگی کمک کند به‌شرط آنکه مادر بتواند تعادل را در نقش مادری و نقش اجتماعی خود ایفا کند.

خبرنگار: آرزو رزمجویی

انتهای خبر/۲۲۴۲۲۴

نظرات بینندگان