حالت تاریک
شنبه, 04 مهر 1405
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه خبری تحلیلی شیرازه هستید؟
حجاب و هویت؛ دو سنگر فرهنگی ایران
امام جمعه کوه‌چنار تأکید کرد:

حجاب و هویت؛ دو سنگر فرهنگی ایران

امام‌ جمعه کوه‌چنار با تشریح ابعاد فرهنگی حجاب و ضرورت حفظ هویت ملی، بر تقویت علم و تقوا، هوشیاری در برابر توطئه‌های فرهنگی و نقش مسئولیت‌ پذیری نسل جوان در آینده ایران تأکید کرد.

به گزارش خبرنگار گروه سیاسی پایگاه خبری تحلیلی«شیرازه»، حجت‌الاسلام و المسلمین حسینعلی بهرامی در خطبه‌های نماز جمعه این هفته شهرستان کوه‌چنار که با حضور مردم و مسئولان شهرستان در مصلای شهید امام خامنه‌ای برگزار شد، در خطبه نخست سخنان خود را با توصیه به تقوای الهی آغاز کرد، و با اشاره به مفهوم «تقوای پنهان» گفت: تقوا تنها به حضور انسان در مسجد و مصلی محدود نمی‌شود، بلکه باید در رفتار فرد در جامعه، بازار، فضای مجازی، تلفن همراه و خلوت زندگی نیز نمود داشته باشد.

حجاب؛ مسئله‌ای فرهنگی و اجتماعی

امام‌ جمعه کوه‌چنار در ادامه خطبه نخست به موضوع حجاب پرداخت، و با اشاره به دیدگاه مطرح‌ شده درباره حرمت شرعی و سیاسی کشف حجاب، اظهار کرد: بررسی این موضوع باید با توجه به ابعاد مختلف آن انجام شود و حرمت شرعی به معنای ضرورت برخوردهای سخت‌تر، خشن‌تر یا احساسی‌تر نیست.

حجت‌الاسلام بهرامی با اشاره به سابقه تاریخی موضوع حجاب افزود: مسئله حجاب در سال‌های اخیر علاوه بر جنبه فرهنگی و اجتماعی، با برخی جریان‌ها و فعالیت‌ های سیاسی نیز پیوند خورده است و در این زمینه باید ابعاد مختلف موضوع با دقت مورد توجه قرار گیرد.

وی با اشاره به فعالیت کمپین‌هایی که در سال‌های گذشته با محوریت مخالفت با حجاب شکل گرفته‌اند، گفت: در تحلیل این مسئله باید میان ترویج بی‌حجابی و واکنش‌ های احساسی نسبت به آن تفکیک قائل شد، و اجازه نداد این موضوع به افزایش اختلافات اجتماعی منجر شود.

امام‌ جمعه کوه‌چنار ادامه داد: یکی از رویکردهای مطرح در مواجهه با موضوع حجاب، توجه به زمینه‌ های فرهنگی و اجتماعی آن است و نباید مسئله را صرفاً از زاویه برخوردهای سلبی و انتظامی مورد بررسی قرار داد.

بهرامی با تأکید بر اهمیت رویکرد فرهنگی اظهار کرد: برخوردهای قهری و تمرکز صرف بر روش‌های سخت‌ افزارانه می‌تواند در برخی موارد به افزایش تنش منجر شود. و در کنار سایر اقدامات، باید از روش‌ های فرهنگی، نرم‌ افزاری، تبیینی و محبت‌ آمیز نیز استفاده کرد.

 وی با اشاره به ضرورت مقابله با نفرت‌پراکنی پیرامون مسئله حجاب و افراد محجبه افزود: تندخویی و تحقیر جوانان می‌تواند موجب فاصله گرفتن آنان از جامعه و ارزش‌های مورد تأکید نظام شود، و بنابراین باید با رویکردی پدرانه و اقناعی با این موضوع برخورد کرد.

تقوا؛ معیار رفتار در آشکار و پنهان

امام‌ جمعه کوه‌چنار در بخش دیگری از خطبه نخست با اشاره به روایتی از امام جواد(ع)، بر ضرورت هماهنگی میان رفتار آشکار و پنهان انسان تأکید کرد، و گفت: تقوا به این معناست که انسان همان‌ گونه که در مسجد و مصلی رفتار می‌کند در بازار، فضای مجازی، تلفن همراه و خلوت خانه نیز اصول اخلاقی و دینی را رعایت کند.

وی تصریح کرد: تقوا زمانی در زندگی انسان اثر گذار خواهد بود که از یک رفتار مقطعی خارج شود، و به معیار دائمی رفتار فرد در عرصه‌های مختلف زندگی تبدیل شود.

توصیه به علم، تقوا و مسئولیت‌پذیری در آغاز سال تحصیلی

حجت الاسلام بهرامی در خطبه دوم نماز جمعه نیز پس از توصیه به تقوای الهی و طلب مغفرت برای مؤمنان و مؤمنات، با اشاره به مناسبت‌های پیش‌رو، بخش مهمی از سخنان خود را به آغاز سال تحصیلی و پیام رهبر انقلاب به مناسبت بازگشایی مدارس و دانشگاه‌ ها اختصاص داد.

امام‌ جمعه شهرستان کوه‌چنار با اشاره به محورهای مطرح‌ شده در این پیام اظهار کرد: آغاز سال تحصیلی می‌تواند زمینه‌ساز نشاط، امید و حرکت جامعه به سمت آینده‌ای روشن باشد. و دانش‌آموزان و دانشجویان باید با شناخت مسئولیت‌های خود، مسیر علم و پیشرفت را دنبال کنند.

وی با گرامیداشت یاد دانش‌آموزان، دانشجویان، معلمان و استادان شهید افزود: یاد شهدا نباید صرفاً در قالب اندوه و سوگواری باقی بماند، بلکه این یادآوری باید زمینه‌ای برای شناخت مسئولیت‌های نسل امروز و تلاش بیشتر در مسیر علم، اخلاق، تقوا و پیشرفت باشد.

بهرامی ادامه داد: یکی از مسئولیت‌های مهم دانش‌آموزان و دانشجویان، مجهز شدن به علم و تقوا، امید، اخلاق، دانایی و توانایی است. و آنان باید برای زدودن جهل و تاریکی، شکستن مرزهای دانش و دستیابی به قله‌های پیشرفت تلاش کنند.

وی با اشاره به ضرورت صیانت از هویت ملی و فرهنگی گفت: دانش‌آموزان و دانشجویان باید از ریشه‌های هویت ملی، عزت، استقلال فرهنگی، زبان مادری و نمادهای ملی و نظام اسلامی پاسداری کنند.

امام‌ جمعه کوه‌چنار همچنین بر اهمیت پیوند دانش با تقوا و اخلاق تأکید کرد و افزود: قدرت حاصل از دانش، زمانی می‌تواند در خدمت جامعه قرار گیرد که با تقوا و اخلاق همراه باشد.

تبدیل اندوه به آگاهی و مسئولیت

حجت الاسلام و المسلمین بهرامی در ادامه با اشاره به بخشی از پیام رهبر انقلاب درباره جای خالی شهدای دانش‌آموز، دانشجو، معلم و استاد در مدارس و دانشگاه‌ها گفت: اندوه ناشی از فقدان شهدا نباید به ناامیدی و انفعال منجر شود، بلکه باید به آگاهی و مسئولیت تبدیل شود.

وی اظهار کرد: توجه به جایگاه شهدا می‌تواند ذهن نسل جدید را به شناخت بهتر منازعه میان خیر و شر و جنگ میان حق و باطل هدایت کند. و از این منظر، یاد شهدا باید موجب افزایش انگیزه برای کسب علم، مهارت و تقوا شود.

امام‌ جمعه کوه‌چنار افزود: پاسخ به شرایط دشوار تنها اندوه و عزاداری نیست، بلکه باید با تقویت دانش، اخلاق، آگاهی و مهارت، زمینه پیشرفت و تقویت توانمندی‌های جامعه فراهم شود.

وی با اشاره به مفهوم تبدیل تهدیدها به فرصت‌ها گفت: جامعه باید بتواند از حوادث و دشواری‌ها برای افزایش آگاهی و تقویت روحیه مسئولیت‌پذیری استفاده کند.

بهرامی همچنین با اشاره به ضرورت ادامه راه شهدا تصریح کرد: دانش، تقوا و آگاهی از ابزارهایی هستند که می‌توانند نسل جدید را برای ایفای مسئولیت‌های خود آماده کنند و فضای جامعه را به سمت امید، نشاط، پیشرفت و حرکت هدایت کنند.

تحولات یمن و تغییر معادلات منطقه‌ای

امام جمعه کوه‌چنار با اشاره به اهمیت مناطق نفت‌ خیز یمن و به‌ویژه استان «مأرب» اظهار کرد: تحولات این منطقه از نظر انرژی و امنیت منطقه‌ای اهمیت دارد، و تحولات میدانی یمن می‌تواند بر معادلات سیاسی و اقتصادی منطقه اثر بگذارد.

وی با اشاره به موقعیت جغرافیایی یمن و نزدیکی آن به باب‌المندب افزود: این منطقه به دلیل قرار گرفتن در مسیر یکی از آبراه‌های مهم جهان، از اهمیت راهبردی برخوردار است و هرگونه تغییر در وضعیت امنیتی آن می‌تواند بر مسیرهای انتقال انرژی و تجارت بین‌المللی اثرگذار باشد.

خطیب جمعه کوه‌چنار گفت: تحولات یمن دیگر صرفاً یک مسئله داخلی نیست، و به دلیل ارتباط آن با مسیر های انرژی و تجارت جهانی، ابعاد منطقه‌ای و بین‌ المللی پیدا کرده است.

بهرامی در ادامه با اشاره به اقدامات انصارالله و تحولات مرتبط با صادرات نفت عربستان اظهار کرد: بر اساس تحلیلی که در این زمینه مطرح شده است، تحولات نظامی و امنیتی یمن می‌تواند معادلات انرژی در منطقه را تحت تأثیر قرار دهد.

وی همچنین به مسئله آتش‌بس و مذاکرات مرتبط با جنگ یمن اشاره کرد و گفت: تحولات اخیر نشان‌ دهنده پیچیده‌ تر شدن معادلات میان طرف‌های درگیر، و افزایش اهمیت نقش بازیگران منطقه‌ای در تعیین سرنوشت جنگ است.

باب‌المندب؛ نقطه‌ای مهم در امنیت انرژی

امام‌ جمعه کوه‌چنار با اشاره به اهمیت باب‌المندب در تجارت جهانی افزود: مسیرهای دریایی منطقه از جمله باب‌المندب، دریای سرخ و سایر آبراه‌های راهبردی، در انتقال نفت، گاز و کالا نقش دارند. و هرگونه ناامنی در این مناطق می‌تواند پیامدهای اقتصادی گسترده‌ای ایجاد کند.

وی همچنین با اشاره به تنگه هرمز و کانال سوئز گفت: این مسیرها از نقاط حساس شبکه تجارت جهانی هستند و تحولات امنیتی در آنها می‌تواند محاسبات کشورهای منطقه و قدرت‌های بزرگ را تغییر دهد.

بهرامی در ادامه درباره احتمال گسترش دامنه درگیری‌ها اظهار کرد: نباید تحولات منطقه را ساده‌سازی کرد و تصور کرد که با تغییر وضعیت یک جبهه، خطرها به پایان رسیده است؛ چراکه همچنان قدرت‌های نظامی مختلف در منطقه حضور دارند و احتمال گسترش درگیری‌ها وجود دارد.

وی افزود: آمریکا از ظرفیت‌های نظامی گسترده‌ای برخوردار است، و رژیم صهیونیستی نیز توانمندی‌های نظامی و اطلاعاتی قابل توجهی دارد؛ بنابراین تحلیل شرایط منطقه باید همراه با واقع‌بینی و توجه به همه ابعاد آن باشد.

بررسی حضور رئیس‌جمهور در مجمع عمومی سازمان ملل

امام‌جمعه کوه‌چنار در ادامه سخنان خود به حضور رئیس‌جمهور در مجمع عمومی سازمان ملل پرداخت و درباره نحوه ارزیابی این سفر و سخنرانی اظهار کرد: عملکرد رئیس‌جمهور باید بر اساس ویژگی‌ها و شرایط خود او بررسی شود. و نباید عملکرد افراد مختلف را بدون توجه به تفاوت‌های آنان با یکدیگر مقایسه کرد.

حجت‌الاسلام بهرامی با اشاره به برخی واکنش‌ها پیش و پس از سفر رئیس‌جمهور به نیویورک افزود: پیش از سفر، دیدگاه‌های متفاوتی درباره ضرورت یا عدم ضرورت حضور رئیس‌جمهور مطرح شد، و پس از آن نیز ارزیابی‌های متفاوتی درباره نتایج سفر و سخنرانی وی در مجمع عمومی سازمان ملل شکل گرفت.

وی با بیان اینکه قضاوت درباره چنین رویدادی نیازمند بررسی دقیق است، گفت: نه نگاه کاملاً منفی و نه نگاه کاملاً مثبت بدون توجه به جزئیات، نمی‌تواند ارزیابی کاملی از یک رویداد ارائه دهد.

امام‌ جمعه کوه‌چنار همچنین به برخی انتقادها درباره مصاحبه رئیس‌جمهور با رسانه‌های آمریکایی اشاره کرد و گفت: درباره برخی مطالب مطرح‌شده در این مصاحبه‌ها می‌توان نقدهایی را مطرح کرد، اما برای قضاوت دقیق‌تر باید متن کامل و دقیق سخنان منتشر و بررسی شود.

وی همچنین بر ضرورت توجه به ملاحظات امنیتی و سیاسی در بیان مسائل کشور تأکید کرد و افزود: مسئولان باید در بیان ضعف‌ها و مشکلات کشور، ملاحظات مربوط به منافع ملی و شرایط مواجهه با دشمن را مورد توجه قرار دهند.

واکنش‌ها به سخنرانی رئیس‌جمهور

بهرامی در ادامه با اشاره به واکنش برخی مسئولان و چهره‌های سیاسی به سخنرانی رئیس‌جمهور در مجمع عمومی سازمان ملل گفت: این سخنرانی از سوی شماری از مسئولان به عنوان بازتاب‌دهنده مواضع ایران درباره مسائل منطقه‌ای، استقلال کشور و ضرورت دفاع از منافع ملی ارزیابی شده است.

وی با اشاره به واکنش رئیس مجلس، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح، فرمانده کل ارتش و برخی دیگر از مسئولان افزود: در بخشی از این واکنش‌ها، سخنان رئیس‌جمهور به عنوان بیانگر مواضع ایران در زمینه مقاومت، استقلال و دفاع از تمامیت ارضی کشور توصیف شده است.

وی گفت: برخی این سخنرانی را نشانه انسجام و وحدت ایرانیان دانسته‌اند، و برخی دیگر بر جنبه‌های دیپلماتیک و پیام‌های مطرح‌شده درباره صلح، اقتدار، استقلال و دفاع از منافع ملی تمرکز کرده‌اند.

حجت‌الاسلام بهرامی با اشاره به مجموعه واکنش‌های داخلی و خارجی اظهار کرد: ارزیابی یک سخنرانی در سطح مجمع عمومی سازمان ملل باید با توجه به مجموعه مواضع مطرح‌شده و فضای سیاسی و بین‌المللی صورت گیرد.

تأکید بر حفظ انسجام و توجه به منافع ملی

امام‌ جمعه کوه‌چنار در بخش پایانی سخنان خود با تأکید بر اهمیت وحدت و انسجام ملی اظهار کرد: مسائل مهم کشور نیازمند توجه همزمان به اقتدار، عقلانیت، استقلال و منافع مردم است.

وی افزود: جامعه در مواجهه با تحولات داخلی و خارجی باید از نگاه‌های افراطی و صفر و صدی فاصله بگیرد و مسائل را با دقت، آگاهی و توجه به شرایط کشور بررسی کند.

بهرامی همچنین بر اهمیت نقش نسل جوان در آینده کشور تأکید کرد و گفت: دانش‌آموزان و دانشجویان باید خود را برای ایفای مسئولیت‌های آینده آماده کنند. و در کنار کسب علم و مهارت، اخلاق، تقوا، هویت ملی و مسئولیت‌پذیری را نیز مورد توجه قرار دهند.

وی خاطرنشان کرد: آغاز سال تحصیلی فرصت مناسبی برای تقویت امید، نشاط، دانش و توانایی نسل جوان است و خانواده‌ها، معلمان، استادان و مسئولان نیز در فراهم کردن زمینه رشد و پیشرفت دانش‌آموزان و دانشجویان مسئولیت دارند.

امام‌جمعه کوه‌چنار با اشاره به جایگاه معلمان و استادان، تکریم آنان و توجه به مسائل معیشتی این قشر را ضروری دانست، و بر برنامه‌ریزی مسئولان برای بهبود شرایط آنان تأکید کرد.

حجت‌الاسلام بهرامی در پایان با تأکید بر اینکه تقوا باید در همه عرصه‌های زندگی جاری باشد، اظهار کرد: جامعه برای عبور از شرایط مختلف نیازمند علم، اخلاق، آگاهی، امید و مسئولیت‌پذیری است. و نسل جوان نیز باید با استفاده از فرصت‌های آموزشی برای ساختن آینده کشور آماده شود.

وی همچنین با اشاره به تحولات منطقه‌ای و اهمیت مسائل امنیتی و اقتصادی، بر ضرورت حفظ هوشیاری و توجه به منافع ملی تأکید کرد و گفت: در شرایطی که تحولات منطقه با سرعت در حال تغییر است، شناخت دقیق واقعیت‌ها و پرهیز از قضاوت‌ های شتاب‌ زده اهمیت بیشتری پیدا می‌کند.

انتهای خبر/۲۲۴۲۲۴

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!

توضیح بنر