کد خبر: ۱۶۷۶۰۵
تاریخ انتشار: ۰۹:۲۳ - ۱۳ ارديبهشت ۱۴۰۴
عراقچی تأکید کرد:

گفتار‌های ضدونقیض آمریکا موجب تشدید بی‌اعتمادی است

عراقچی در گفتگوی تلفنی با دبیرکل سازمان ملل گفت: رفتار‌ها و گفتار‌های ضدونقیض مقام‌های آمریکا به همراه ادامه تحریم و تهدید علیه ملت ایران، موجب تشدید بی‌اعتمادی و سوءظن نسبت به جدیت آمریکا برای پیشبرد مسیر دیپلماسی شده است.

تأکید عراقچی بر حقوق مشروع ایران و بی‌اعتمادی به آمریکا

به گزارش خبرنگار گروه سیاسی پایگاه خبری تحلیلی «شیرازه»، به نقل از صداوسیما، سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران عصر روز جمعه در تماس تلفنی با «آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل متحد، ضمن تبادل نظر و رایزنی درباره تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی، وی را در جریان آخرین روند مذاکرات غیرمستقیم میان ایران و آمریکا و تمهیدات عمان برای برنامه‌ریزی جهت دور بعدی این مذاکرات قرارداد.

وزیر امور خارجه کشورمان با اشاره به رویکرد مسئولانه جمهوری اسلامی ایران در انتخاب مسیر دیپلماتیک جهت حل مسأله تصنعی ایجادشده بر سر برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز ایران، پیشبرد این مسیر را مستلزم وجود اراده جدی و واقع‌بینی از سوی طرف مقابل دانست و تأکید کرد: ایران به‌عنوان عضو معاهده منع اشاعه هسته‌ای ضمن پایبندی به تعهدات خود، بر بهره‌مندی ملت ایران از انرژی هسته‌ای برای مقاصد صلح‌آمیز که لازمه آن انجام غنی‌سازی است، اصرار دارد.

وزیر امور خارجه کشورمان با اشاره به تجارب تلخ گذشته و بدعهدی‌های طرف‌های مقابل در ایفای تعهداتشان، نیل به تفاهمی متوازن، منصفانه و پایدار را مستلزم خودداری طرف‌های ذی‌ربط از طرح مباحث فراقانونی و مغایر با معاهده منع اشاعه و هم‌چنین اطمینان‌بخشی نسبت به انجام تعهداتشان در زمینه خاتمه مؤثر تحریم‌ها و انتفاع اقتصادی ایران دانست و تصریح کرد: رفتارها و گفتارهای ضدونقیض مقامات آمریکا به همراه ادامه تحریم و تهدید علیه ملت ایران، موجب تشدید بی‌اعتمادی و سوءظن نسبت به جدیت آمریکا برای پیشبرد مسیر دیپلماسی شده است.

عراقچی همچنین با اشاره به برگزاری چند دور گفتگو با سه کشور اروپایی آلمان، فرانسه و انگلیس ظرف یک سال گذشته، بر آمادگی کشورمان برای ادامه تعامل با طرف‌های اروپایی تأکید و ابراز امیدواری کرد این سه کشور رویکرد سازنده‌ای در قبال حل‌وفصل مسالمت‌آمیز اختلافات موجود در پیش بگیرند.

دبیرکل سازمان ملل متحد نیز با قدردانی از رویکرد مبتکرانه وزیر امور خارجه کشورمان در تبیین تحولات مرتبط با گفتگوهای غیرمستقیم ایران - آمریکا، بر اهمیت ادامه این روند تا حصول نتیجه تأکید کرد.

گوترش هم‌چنین بار دیگر مراتب تسلیت و همدردی خود را به‌خاطر حادثه انفجار در بندر شهید رجایی ابراز کرد.

انتهای خبر/

نظرات بینندگان