کد خبر: ۱۶۷۵۹۱
تاریخ انتشار: ۰۷:۰۰ - ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۴
مهمان نهج‌البلاغه باشیم؛

هشدار امام علی (ع) به زمامداران

امام علی (ع) با تشبیه فرصت‌سوزان به کفتار، درسی تاریخی به زمامداران داد؛ هشداری برای غفلت نکردن از لحظات حساس و تسلیم نشدن در برابر پیشنهادهای عافیت‌طلبانه.

 

پیام به مسئولان

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی پایگاه خبری تحلیلی «شیرازه»، با توجه به تقارن خجسته آغاز سال ۱۴۰۴ با نام مبارک حضرت علی (ع)، از این پس، بامدادان را با انوار حکمت نهج‌البلاغه منور می‌سازیم.

امام علی «ع» در گفتار تاریخی خود، درسی به همۀ زمامداران بیدار و با ایمان و مسئولان کشورهای اسلامی داده است که برای مقابله با خطرات دشمن، گاه روزها، بلکه ساعت‌ها و لحظه‌ها سرنوشت‌ساز است. نباید فرصت را به‌سادگی از دست بدهند و تسلیم پیشنهادهای سُست عافیت‌طلبان شوند.

 امام «ع» افرادی را که این لحظات حسّاس را از دست می‌دهند تشبیه به «کفتار» کرده است. این تشبیه از چند جهت قابل‌توجه است: 

 «کفتار» حضور دشمن را احساس می‌کند؛ ولی با زمزمه‌های او به خواب می‌رود؛ خوابی که منتهی به اسارت و مرگ او می‌شود.

 «کفتار» در خانه و لانه خود شکار می‌شود.

 «کفتار» حتی بدون کمترین مقاومت در چنگال دشمن گرفتار می‌شود و به دام می‌افتد.

کسانی که فرصت‌های زودگذر را با خوش‌باوری‌ها یا ضعف و سستی یا تردید و تأمّل از دست می‌دهند نیز همچون کفتارهستند، به خواب می‌روند و در خانه و لانۀ خود به دام می‌افتند و مقاومتی از خود نشان نمی‌دهند.

این سخن بدان معنا نیست که بی‌مطالعه یا بدون مشورت و درنظرگرفتن تمام جوانب کار اقدام کنند؛ بلکه باید با مشاورانی شجاع و هوشیار، مسائل را بررسی کرد و پیش از فوت وقت اقدام نمود.

در این راستا، بهره‌مندی از آموزه‌های نهج‌البلاغه می‌تواند به عنوان یک راهنمای معنوی و عملی به ما کمک کند تا نه تنها در زندگی فردی خود بیدارتر و مسئولانه‌تر عمل کنیم، بلکه به عنوان شهروندانی آگاه و فعال، در برابر چالش‌های اجتماعی و سیاسی نیز واکنش‌های هوشمندانه‌ای نشان دهیم. با تکیه بر خرد و بصیرت امام علی (ع)، می‌توانیم از خواب غفلت بیدار شویم و با اراده و عزم راسخ پیشرفت جامعه‌مان را رقم بزنیم و در راه رفع معضلات اجتماعی و اقتصادی گام برداریم.

انتهای خبر/۲۲۴۲۲۴

نظرات بینندگان