
یادداشت؛
نکات بهداشتی در تهیه غذاهای نذری
کارشناس تغذیه مرکز بهداشت بر تهیه مواد اولیه از مراکز معتبر تأکید کرده و توزیع میوه به جای شیرینی و استفاده از ظروف گیاهی را برای حفظ سلامتی و کاهش آسیبهای زیستمحیطی توصیه میکند.
به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «شیرازه»، توصیههایی در خصوص خرید مواد اولیه غذای نذری وجود دارد که به شرح زیراست:
گوشت و مرغ را از مراکز بهداشتی تحت نظارت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تهیه کنید.
روغن مورد نیاز را از انواع روغنهای مایع «مایع معمولی و مایع مخصوص سرخ کردن» خریداری کنید.
نمک مورد نیاز را از انواع نمکهای یددار تصفیه شده تهیه و در ظروف در بسته و غیر قابل نفوذ به نور نگهداری کنید.
از مواد اولیه بهداشتی و پاستوریزه مانند کشک، شیر یا ماست پاستوریزه استفاده کنید.
در صورت استفاده از ماست یا لبنیات، از انواع کم چرب استفاده کنید.
توصیههایی در خصوص تهیه غذای نذری
تمامی سطوحی که برای تهیه غذا استفاده میکنید، پیش از پخت و پَز، شست و شو کنید.
تمامی غذاها به ویژه گوشت، ماکیان، ماهی و تخم مرغ را به طور کامل بپزید «دمای ۷۰ درجه سانتیگراد».
از ظروف مجزا برای نگهداری غذاهای خام و پخته استفاده کنید.
در طبخ غذا از ظروف استیل یا ظروف تفلون بدون خراشیدگی استفاده کنید.
در زمان طبخ غذا از روزنامه به عنوان دمکنی استفاده نکنید.
از برگرداندن روغن استفاده شده به ظرف اصلی و یا استفاده مکرر از روغن سوخته شده، خودداری کنید.
چربیهای اضافه همراه با گوشت و پوست مرغ را تا حد ممکن، پیش از طبخ جدا کنید.
از روغنهای با اسید چرب ترانس پایین «کمتر از ۲ درصد» در طبخ غذا استفاده کنید.
از روغن مخصوص سرخکردنی برای سرخ کردن مواد غذایی استفاده کنید.
از مصرف نمک دریا در طبخ غذاها و سنگ نمک برای خیساندن برنج پرهیز کنید.
برای تهیه انواع خورشها سبزیهای مصرفی از قبیل کدو، بادمجان، کرفس و سبزی قورمه با روغن کم و به مدت کوتاه تفت دهید.
از استفاده زیاد از شکر در تهیه شله زرد، انواع شربتها و نذریهای شیرین خودداری کنید.
چنانچه از شیر یا شیرکاکائو برای پذیرایی استفاده میکنید، از شیرین کردن بیش از حد آن اجتناب کنید.
در پخت حلوا، از روغن کم استفاده کنید.
به جای پخش شیرینی، در این ایام میوه پخش کنید.
سبزیجات را پیش از اضافه کردن به غذا و به ویژه تهیه سالاد، به خوبی شسته و ضدعفون پی کنید.
توصیههایی در خصوص توزیع و مصرف غذای نذری
در توزیع غذا، از ظروف یک بار مصرف بر پایه گیاهی استفاده کنید.
از سِرو چای داخل لیوانهای پلاستیکی شفاف و یا ارائه غذا در ظروف پلاستیکی خودداری کنید؛ استفاده از ظروف پلاستیکی برای ارائه نوشیدنیها و غذاهای سرد مانعی ندارد.
غذاهای پخته را بیش از دو ساعت در درجه حرارت اتاق نگهداری نکنید.
در صورت تمایل به مصرف مجدد غذای نگهداری شده در یخچال، آن را به طور کامل گرم کنید.
از گرم کردن مکرر غذای مانده و توزیع آن، خودداری کنید.
نویسنده: زهرا میرزایی
کارشناس تغذیه واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت شهدای والفجر شیراز
درباره نویسنده
لینک کوتاه خبر
برچسبها
نظر / پاسخ از
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!