
ستاد امر به معروف و نهی از منکر؛
احیای فریضه امر به معروف؛ آموزش و مطالبهگری
مسئول ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان فارس با اشاره به برگزاری گردهمایی فعالان این عرصه، گفت: هدف این نشست انتقال تجربیات، آموزش عمومی و ترویج مطالبهگری صحیح برای احیای فریضه امر به معروف و نهی از منکر در جامعه است.
به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «شیرازه»، صبح امروز ۱۱ تیرماه، حجتالاسلام والمسلمین کلانتری در گردهمایی فعالان امر به معروف و نهی از منکر استان فارس، با تسلیت ایام سوگواری سیدالشهدا (ع) گفت: «خداوند توفیق دهد که ما در مسیر شهدا گام برداریم و ادامهدهنده راه آنان باشیم.»
وی با تأکید بر اهمیت برگزاری اینگونه جلسات در فضای معنوی حرم مطهر افزود: «این مجالس نه تنها محلی برای زیارت است، بلکه بستری برای انجام کارهای اساسی فرهنگی و اجتماعی نیز به شمار میرود.»
تولیت حرم مطهر شاهچراغ (ع) با اشاره به جایگاه امر به معروف و نهی از منکر در دین اسلام تصریح کرد: «این فریضه از واجبات قطعی قرآن و شریعت اسلامی است؛ اما باید دید این دستور الهی در جغرافیای قرن بیست و یکم چه مفهومی دارد و چگونه باید آن را اجرا کرد.»
آزادی افسارگسیخته منجر به نابودی خود آزادی میشود
کلانتری در ادامه با نقد جدی تفکر لیبرالیسم غربی گفت: «لیبرالیسم، خلاف تصور عموم، صرفاً یک مکتب فکری نیست بلکه خود یک دین است؛ دینی که اساس آن بر اصالت فرد و آزادی بیقید و شرط فردی استوار است. در این نگاه حتی والدین حق ندارند آزادی فرزند خود را محدود کنند.»
وی افزود: «وقتی گفته میشود هر فرد آزاد است، معنایش این است که جامعه از هم میپاشد. آزادی افسارگسیخته منجر به نابودی خود آزادی میشود. امر به معروف و نهی از منکر دقیقاً نقطه مقابل این اصل مخرب لیبرالیسم است و مبتنی بر مسئولیت اجتماعی و صیانت از فرهنگ جامعه است.»
تولیت حرم مطهر با استناد به مفاهیم قرآنی خاطرنشان کرد: «در قیامت سه نوع نامه عمل وجود دارد؛ یکی نامه عمل فردی، دیگری نامهای که اطلاعات همه انسانها در آن ثبت است و سومی، کتاب امتها. این یعنی جامعه هویت و شخصیت دارد و ما در قبال آن مسئولیم.»
کلانتری در بخش دیگری از سخنانش تأکید کرد: «فرهنگ جامعه مانند اکسیژن است و نمیتوان نسبت به آن بیتفاوت بود. وقتی فردی میگوید من دلم میخواهد با هر پوششی در جامعه ظاهر شوم، ریشه این نگاه به فردگرایی غربی بازمیگردد. ما وظیفه داریم در برابر این آسیبها بایستیم.»
او با اشاره به لزوم احیای فرهنگ حمایت از تولید داخلی گفت: «متأسفانه گاهی حتی افراد مذهبی هم وقتی میخواهند جهیزیه تهیه کنند، به دنبال کالاهای خارجی هستند و این مصداق منکر است. چگونه میشود کسی که در نان شبش مانده، برای یخچال یا لباسشویی به دنبال مارک خارجی باشد؟»
تولیت حرم مطهر شاهچراغ (ع) در پایان تأکید کرد: «اولین قدم در اجرای امر به معروف، این است که خودمان معروف را به درستی تعریف و معرفی کنیم. وقتی معروف در جامعه ناشناخته باشد، نمیتوان انتظار داشت که مردم به آن عمل کنند.
علیکرم عباسی مسئول ستاد امر به معروف و نهی از منکر فارس، در حاشیه گردهمایی فعالان این عرصه، اظهار کرد: «این جلسه با حضور حدود ۲۰۰ نفر از خواهران و برادران فعال در حوزه امر به معروف و نهی از منکر برگزار شد.»
وی ادامه داد: «در این نشست، تعدادی از گروههای جهادی به ارائه تجربیات موفق خود در زمینه اجرای این فریضه پرداختند تا سایر گروهها نیز بتوانند از این تجربیات در فعالیتهای خود بهرهمند شوند.»
مسئول ستاد امر به معروف و نهی از منکر فارس با اشاره به یکی از مهمترین محورهای جلسه گفت: «بحث آموزش گروههای فعال و همچنین آموزش عمومی برای مردم در حوزه امر به معروف و نهی از منکر از خروجیهای مهم این گردهمایی بود.»
عباسی تصریح کرد: «نحوه مطالبهگری صحیح، چگونگی بیان مطالبات و تعامل مؤثر با مسئولان و مردم، از دیگر موضوعاتی بود که به طور جدی مورد بررسی قرار گرفت.»
وی با تأکید بر اینکه این فریضه الهی سالها است دچار مهجوریت شده، افزود: «امیدواریم با برگزاری چنین جلساتی و همافزایی میان گروههای جهادی، بتوانیم امر به معروف و نهی از منکر را بیش از پیش در سطح جامعه احیا کنیم.
در پایان این گردهمایی از فعالان این عرصه تقدیر به عمل درآمد و تعدای از فعالان نظرات و تجربیات خود را بیان نمودند و خواستار همکاری بیشتر مردم و دستگاههای دولتی با این فعالیت ها در حوزه امر به معروف و نهی از منکر شدند.
انتهای خبر/۲۲۴۲۲۴
درباره نویسنده
لینک کوتاه خبر
نظر / پاسخ از
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!