کد خبر: ۱۶۷۶۱۰
تاریخ انتشار: ۰۰:۱۰ - ۱۴ ارديبهشت ۱۴۰۴
نماینده مؤسسه خیبر استان فارس مطرح کرد:

نقش کلیدی زنان ایرانی در تمدن نوین اسلامی

نماینده مؤسسه خیبر استان فارس با تأکید بر نقش کلیدی زنان در تمدن نوین اسلامی، به دستاوردهای چشمگیر زنان ایرانی در عرصه‌های مختلف پس از انقلاب اسلامی اشاره کرد و الگوهای موفقی از زنان تراز انقلاب اسلامی را معرفی کرد.

جایگاه زن از دستاوردهای بسیار مهم انقلاب اسلامی بوده است

صغری زارع نماینده مؤسسه خیبر استان فارس، در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «شیرازه»، در خصوص جایگاه زن در انقلاب اسلامی ایران بیان‌کرد: جایگاه زن به‌عنوان یک زن و دختر موفق در حوزه‌های مختلف از دستاوردهای بسیار مهم انقلاب اسلامی بوده است که با شعار نه شرقی و نه غربی نقشی در تمدن نوین اصیل اسلامی داشته و به عنایت الهی هم هرچه از عمر بابرکت این انقلاب می‌گذرد باوجود همه دشمنی‌ها و کارشکنی‌ها ابعاد وسیع و عمیق‌تری از این تمدن‌سازی نوین اسلامی را مشخص می‌کند.

زارع با استناد بر فرمایش رهبر انقلاب اسلامی بیان کرد: زنان در بخش ابزاری این تمدن‌سازی، یعنی عرصه‌های علم، اختراع، صنعت، اقتصاد، اقتدار سیاسی و نظامی، اعتبار بین‌المللی و بسیاری از مسائل دیگر، پیشرفت‌های چشمگیری داشته‌اند.

وی افزود: اما در بخش اصلی آن یعنی مسئله خانواده، الگوی مصرف تفریحات، سفرها، رفتارها و غیره به‌اندازه بخش ابزاری پیشرفتی حاصل نشده است یعنی آن‌قدر که ما در بعضی از مسائل مهم، پیشرفت‌های بسیار چشمگیری داشته‌ایم و در مسائل بسیار سطحی که زندگی عامه مردم می‌باشد، مدنظر نبوده است.

نماینده مؤسسه خیبر استان فارس گفت: اکنون جایگاه زن و نقش آن درواقع شاه‌کلید شکل‌گیری بخش اصلی این تمدن‌سازی نوین اسلامی است، یعنی همان‌طور که دنیای غرب با حاکمیت شهوت‌رانی، با ابزار قراردادن زن و جذابیت‌های ظاهری او به دنبال این است که تحکیم و تقویت سلطه و افزایش ثروت خودش را به نتیجه برساند، اما در حقیقت از همین راه، زمینه افول تمدن خودش را فراهم کرده است.

زارع ادامه داد: در جامعه اسلامی و حکومت اسلامی که زن مظهر تحقق آمال بشر است، با نقش‌آفرینی خودش در خانواده و جامعه در واقع اصلی‌ترین نقش را در تحقق آرمان متعالی بشر ایفا می‌کند.

وی گفت: امروزه با همه تلاش‌هایی که نظام سلطه جهانی علیه کشور عزیز ما برای تنزل مطالبات و جایگاه زن به کار برده است، اما به فرموده امام که رهبر نهضت اسلامی ماست، زن مسلمان ایرانی پرچمدار و طلایه‌دار پیش‌برد تمدن نوین اسلامی است. در عرصه‌های تئوری و در میان اهل سخن، جایگاه واقعی زن تراز انقلاب اسلامی مشخص نشده است، اما زنان این سرزمین، زنان ایرانی‌اسلامی، عملاً و تحققا این جایگاه را به نمایش گذاشته است.

نماینده مؤسسه خیبر استان فارس همچنین گفت: به فرموده رهبر انقلاب اسلامی شیرزنان انقلاب و دفاع‌مقدس نشان‌دادند که الگوی سوم زن نه شرقی نه غربی، زن مسلمان ایرانی، تاریخ جدیدی را پیش چشم زنان بازکرده و ثابت کرده است که می‌توان زن بود، مادر بود، عفیف بود، محجبه و شریف هم بود و درعین‌حال در متن و مرکز جامعه می‌توان سنگر خانواده را پاکیزه نگه داشت و در عرصه سیاسی اجتماعی هم سنگرسازی‌های جدید کرد و فتوحات بزرگی را به ارمغان آورد.

زارع در ادامه گفت: زنانی که در اوج احساسات و لطف و رحمت زنانه‌ای که خدا در وجودشان قرار داده است، اما با روح جهاد و شهادت و مقاومت درهم‌آمیخته می‌شود و مردانه‌ترین میدان‌ها را با شجاعت و اخلاص و فداکاری خودش به دست می‌آورد.

وی خاطرنشان کرد: در انقلاب اسلامی ما و در دفاع‌مقدس زنانی را داشتیم که ظهور کردە و ثابت کردند که می‌توانند! در واقع تعریف زن و حضور او را در ساحت رشد و تعذیب خود و در ساحت حفظ خانه و خانواده و در ساحت جامعه، در جهاد، در امربه‌معروف و نهی‌ازمنکر و جهاد اجتماعی نقش خود را ایفا کند و خیلی از بن‌بست‌های بزرگ را درهم بشکند. آن بن‌بست‌هایی که می‌گویند امکان ندارد و نمی‌شود و زن نمی‌تواند آن‌ها را بشکند.

نماینده مؤسسه خیبر استان فارس بیان کرد: در واقع اقتدار و جذبه تازه‌ای را به برکت خون خیلی از این زنان مجاهدی که در عصر جدید و در جهان اسلام هم داشتیم، تحت‌تأثیر خودش قراردهد. در واقع زنانی مانند زنان صدر اسلام، الگوهایی چون حضرت خدیجه «سلام‌الله‌علیها» و حضرت زهرا «سلام‌الله‌علیها» بدرخشند و جایگاه ویژه‌ای را در جامعه به دست بیاورند که به خودشان تعلق بگیرد.

زارع افزود: همان‌طور که قرآن کریم می‌فرماید «ضَرَبَ اللَّهُ مَثَلًا لِلَّذینَ کَفَرُوا امرَأَتَ نوحٍ وَامرَأَتَ لوطٍ» زنانی را معرفی می‌کند که به‌عنوان نمونه کامل ایمان و کفر، و از مردان مثال نمی‌آورد، اما از زنان مثال می‌آورد و زنی چون همسر فرعون و حضرت مریم را به‌عنوان زن نمونه و همسر لوط و همسر نوح را به‌عنوان نمونه کفر معرفی می‌کند و الگویی برای زن تراز اول جامعه اسلام و در واقع الگوی سومی می‌شود که در دنیای امروز به معنای واقعی زن نه شرقی و نه غربی جایگاه ویژه خودش را پیدا می‌کند.

وی تأکید کرد: زن مسلمان ایرانی تاریخ جدید را پیش چشم زنان جهان به وجود آورده و ثابت کرده که می‌تواند در همه قسمت‌ها موفق باشد و همین‌طور درعین‌حال هم، یک زن مجاهد صدر اسلام باشد.

نقش‌آفرینی زنان بعد از انقلاب

نماینده مؤسسه خیبر استان فارس ادامە داد: نمونه زنانی که می‌توانیم مثال بزنیم و این جایگاه را پیدا کردند و حتی می‌توان به‌عنوان زن نمونه از آن‌ها نام برد که تعداد آن‌ها کم نیست، در واقعه گوهرشاد اتفاق‌هایی که صورت می‌گیرد، جایگاه زن و پوشش و حجاب مشخص می‌شود.

زارع گفت: در زمان دوره صفویه نیز جایگاه ویژه‌ای را به خود اختصاص داده است و در جریان حکم تاریخی تحریم تنباکو زنان نقش بسیار مهمی داشتند، در زمان صفویه و قاجاریه ما زنان دانشمندی داشتیم که نقش‌آفرینی کردند، در تاریخ مشروطه زنان جایگاه بسیار مهمی را در جامعه ایفا کردند، زنان پزشکی کە در قیام مشهد، در گوهرشاد نقش‌آفرینی کردند.

وی همچنین افزود: به‌عنوان‌مثال خانم بهناز حیدرچی محقق سرشناس پزشکی که از محققان سرشناس ایرانی است، در همکاری با یک تیم تحقیقاتی از سوی دانشگاه ملبرون استرالیا توانست افتخار شرکت در کشف و تولید پادتن ایدز از شیر گاو را به خودش اختصاص دهد و در سال ۲۰۱۲ درحالی‌که برای اولین‌بار داروی ایدز را کشف کرد که با سکوت و سانسور شدید خبری رسانه‌های فارسی‌زبان غربی و رسانه‌های داخلی وابسته مواجه‌شد و داشتن حجاب اسلامی این بانوی افتخارآفرین ایرانی، بزرگ‌ترین جرم او در نظر رسانه‌های جهانی بود.

نماینده مؤسسه خیبر استان فارس در ادامه گفت: از دیگر زنان تراز اول انقلاب اسلامی خانم اشرف‌السادات منتظری مادر «شهید محمد معماریان» که باوجود سن‌کم، اما با انقلاب جلو رفته و با انقلاب تلاش کردند و بزرگ شدند، فرزندانی را چه قبل از انقلاب و چه بعد از انقلاب تربیت کردند و درعین‌حال به‌عنوان مادر نمونه که فرزند شهیدی را تربیت کردند و در راه اسلام دادند.
 
زارع افزود: الهه کریمی سرتیم گروه‌های پزشکی جهادی، بانوی جوان دهه هفتادی که مهریه‌اش را دو سال فعالیت جهادی خودش و همسرش در گروه‌های جهادی قرار می‌دهد و اکنون بیش از ۶ سال که به این کار مشغول هستند، تا جایی که این زوج جهادی امروز از مسئولان فعال گروه‌های جهادی هستند و به‌عنوان چهره مردمی سال انتخاب شدند.

وی همچنین افزود: فاطمه حقیرالسادات نابغه سرشناس علوم‌پزشکی از اولین بانوان رشته دکترای نانوتکنولوژی در سطح کشور و دارای دکترای تخصصی نانومدیسین از دانشگاه آمستردام هلند، وی که همسرش یک آزاده جانباز بود و با داشتن چهار فرزند دستاوردهای علمی بسیاری را داشته است.

نماینده مؤسسه خیبر استان فارس در ادامه خاطرنشان کرد: ۱۲ اختراع، ۱۰۴ مقاله در مجلات معتبر بین‌المللی، ۲۸۵ مقاله مدیر و کارآفرین برتر سال ۱۳۹۷ بوده است و راه‌اندازی پنج شرکت دانش‌بنیان با اشتغال بیش از۳۰ نفر و راه‌اندازی بیش از ۱۰ آزمایشگاه علوم فناوری نوین در ایران را به خود تعلق داده است.

زارع گفت: اسطوره صبر خانم سکینه واعظی مادری که ۶ فرزند را تقدیم انقلاب می‌کند و در مبارزه با رژیم ستم‌شاهی فعالیت بالایی داشتند و به‌عنوان یکی از زنان تراز اول انقلاب معرفی شدند.

وی در پایان گفت: زن ایرانی تراز اول انقلاب اسلامی به‌عنوان الگوی سوم نه شرقی و نه غربی می‌تواند بهترین و الگوترین باشد، چه برای ایران و چه برای کل جهان.

ان‌شاءالله بتوانیم ما زنان نقش بسیار مهمی را در تمدن اسلامی که هدف اصلی انقلاب اسلامی است ایفا کرده و مثمرثمر باشیم.

انتهای خبر/۲۲۴۲۲۴

نظرات بینندگان