حالت تاریک
یکشنبه, 04 خرداد 1404
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه خبری تحلیلی شیرازه هستید؟
پیشگیری از استرس برای سلامت نوزاد ضروری است
مجری تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم‌پزشکی شیراز:

پیشگیری از استرس برای سلامت نوزاد ضروری است

مجری تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم‌پزشکی شیراز گفت: ضرورت اجرای برنامه‌های مداخله‌گرانه برای کاهش استرس مادران در دوران بارداری احساس می‌شود.

حسین مولوی در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «شیرازه»، گفت: پژوهشی مروری و فراتحلیلی نشان می‌دهد استرس روانی مادر در دوران بارداری می‌تواند سلامت نوزاد را با آسیب‌هایی از جمله کوتاه شدگی تلومر و در نتیجه خطرات جدی در ساختارهای سلولی و بیماری‌های مزمن تهدید کند. ضرورت اجرای برنامه‌های مداخله‌گرانه برای کاهش استرس مادران در این دوران احساس می‌شود. 

وی عنوان کرد: تأثیر استرس روانی مادر در دوران بارداری بر سلامت نوزاد، اخیراً در دانشگاه علوم پزشکی شیراز از طریق یک مطالعه مروری ساختاریافته و متاآنالیز بررسی شده است. 

مجری این طرح ادامه داد: این پژوهش که با هدف ارزیابی عوارض احتمالی استرس مادر در طول بارداری بر توسعه و سلامت نوزاد انجام شده، نشان می‌دهد استرس می‌تواند به طور قابل توجهی به کوتاه شدگی تلومر در جنین منجر شود که این موضوع نشانگر پیری زودرس سلولی است و در نتیجه، احتمال بروز بیماری‌های مختلفی مانند نقص در دستگاه ایمنی، سرطان و بیماری‌های قلبی - عروقی را افزایش می‌دهد. 

در ادامه حسین مولوی تأکید کرد: اجرای مداخلات مناسب برای کاهش استرس مادران در دوران بارداری ضروری است تا خطر از نظر سلامت نوزادان کاهش یابد. این مطالعه با هدف کمک به شناسایی عوامل خطر زودهنگام و توسعه برنامه‌های پیشگیرانه انجام شده است تا بتوان از بروز عوارض در آینده جلوگیری کرد. 

وی گفت: پیشنهاد می‌شود برنامه‌های آموزشی و حمایتی در جوامع برای آموزش مادران درباره اهمیت مدیریت استرس و روش‌های کاهش آن گسترش یابد. همچنین، مدیران سلامت باید اطلاع‌رسانی و نظارت مستمر بر روان مادران را افزایش دهند تا در آینده، سلامت کودکان بیشتری تضمین گردد و بهره‌وری جامعه در سایه سلامت مادر و نوزاد حفظ شود. 

بر اساس این تحقیقات، ارتقای سطح آگاهی و آموزش‌های مداوم به مادران باردار درباره فن‌های مدیریت استرس می‌تواند نقش مؤثری در کاهش اثرات منفی این عامل بر سلامت نوزاد داشته باشد. اجرای برنامه‌های حمایتی نظیر مشاوره‌های روان‌شناختی و کارگاه‌های آموزشی در مراکز بهداشتی، فرصتی مناسب برای تقویت سلامت روان مادران و در نتیجه، حفظ سلامت فرزندان آینده است.

انتهای خبر/ ۲۲۴۲۲۴

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!