حالت تاریک
یکشنبه, 15 شهریور 1405
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه خبری تحلیلی شیرازه هستید؟
از نوسازی ناوگان تا تحول دیجیتال اتوبوسرانی شیراز
در پاسخ به گزارش‌های «شیرازه»؛

از نوسازی ناوگان تا تحول دیجیتال اتوبوسرانی شیراز

سرپرست سازمان مدیریت حمل‌ونقل مسافر شهرداری شیراز با تأکید بر پیشگامی در نوسازی نیمی از ناوگان، از آغاز طرح جایگزینی اتوبوس‌های فرسوده و راه‌اندازی سامانه هوشمند AVL برای مدیریت دقیق زمان‌بندی خبر داد.

رامین طالبی، در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «شیرازه»، در پاسخ به مطالبات شهروندان شیرازی با اشاره به گستره فعالیت ناوگان اتوبوسرانی اظهار کرد: سازمان مدیریت حمل‌ونقل مسافر با ۷۵۲ دستگاه اتوبوس در ۸۰ خط، از شرق تا دوراهی کوار، از غرب تا قلات، از شمال تا اکبرآباد و از جنوب تا روستاهای دهک و دولت‌آباد خدمات‌رسانی می‌کند.

وی افزود: در سال جدید و طی دو ماه اخیر، با توجه به بررسی، کارشناسی و نیازسنجی انجام‌شده، دو خط جدید به خطوط سازمان اضافه شده است که شامل خط اکبرآباد به قصرالدشت و خط اکبرآباد به بزین می‌شود.

شیراز موفق به نوسازی حداکثر ۵۰ درصد ناوگان خود شده است

سرپرست سازمان مدیریت حمل‌ونقل مسافر شهرداری شیراز، با اشاره به معضل فرسودگی ناوگان حمل‌ونقل عمومی گفت: فرسودگی ناوگان تنها مختص شیراز نیست و کل کشور را دربر گرفته است. حمل‌ونقل عمومی درون‌شهری در کشور با مجموع ۲۴ هزار دستگاه، طی چند سال اخیر به ۱۴ هزار دستگاه رسیده است.

طالبی ادامه داد: شهر شیراز به همت شورای شهر و شهردار، دومین شهر از کلان‌شهرهای کشور است که موفق به نوسازی حداکثر ۵۰ درصد ناوگان خود شده است.

وی بیان کرد: در شهر شیراز ۱۱۰ دستگاه ۴۵۷، ۱۲۷ دستگاه گازسوز، ۲۷ دستگاه اسکانیا و ۵۰ دستگاه کامینز فعال داریم که تقریباً ۱۵ سال است مشغول فعالیت هستند و بیش از ۶ سال از عمر مفید آنها گذشته است.

طالبی با بیان اینکه حدود ۵۰ درصد ناوگان اتوبوسرانی شیراز فرسوده است، تصریح کرد: این فرسودگی باعث می‌شود در طول هفته یا روز، تعداد زیادی از اتوبوس‌ها دچار نقص فنی شده و از خط خارج شوند و گاهی سه روز، چهار روز و حتی تا یک هفته از خط خارج و متوقف باشند.

وی افزود: برای نمونه، در خط ۲۵، ۶ دستگاه اتوبوس داریم که ۳ دستگاه آن به‌طور ثابت در تعمیرگاه هستند.

۱۲۷ دستگاه گازسوز نوسازی می‌شود

سرپرست سازمان مدیریت حمل‌ونقل مسافر شهرداری شیراز با اشاره به برنامه نوسازی ناوگان گفت: با ورود ناوگان جدید که اکنون در مرحله آگهی مناقصه است، ۱۲۷ دستگاه گازسوز از ناوگان خارج و نوسازی می‌شود. در مرحله اول و به ترتیب ورود اتوبوس‌های جدید، اتوبوس‌های فرسوده ۴۵۷ و اسکانیا نیز از خط خارج خواهند شد.

طالبی خاطرنشان کرد: تقریباً تمام اتوبوس‌های حمل‌ونقل مسافر دارای کولر هستند.

علت افزایش فاصله زمانی حرکت اتوبوس‌ها در روزهای تعطیل 

وی درباره علت افزایش فاصله زمانی حرکت اتوبوس‌ها در روزهای تعطیل اظهار کرد: در روزهای تعطیل، فعالیت ناوگان یک ساعت دیرتر و از ساعت ۷ صبح آغاز می‌شود و ۵۰ درصد ناوگان نیز در حالت آف قرار دارد.

طالبی درباره دلیل قرار گرفتن بخشی از ناوگان در حالت آف گفت: سرویس دوره‌ای اتوبوس‌ها دلیل این موضوع است؛ هر اتوبوس هر دو هفته یک روز سرویس دوره‌ای انجام می‌دهد و عیب‌ها یا تعمیرات جزئی آن برطرف می‌شود تا در طول هفته خدمات متوقف نشود.

سرفاصله خطوط شهرک‌های اقماری متناسب با  تقاضای مسافر 

وی در ادامه درباره سرفاصله خطوط شهرک‌های اقماری گفت: سرفاصله خطوط شهرک‌های اقماری مانند قمشه یا همان شهرک فجر، به نسبت تقاضای مسافر بیشتر است. شهرک فجر سرفاصله ۱۵ دقیقه‌ای دارد که در روزهای تعطیل گاهی به ۳۰ دقیقه می‌رسد. خط ۵۰ نیز سرفاصله ۴۰ دقیقه‌ای دارد که در روزهای تعطیل به یک ساعت می‌رسد.

سرپرست سازمان مدیریت حمل‌ونقل مسافر شهرداری شیراز تأکید کرد: به همین دلیل، سرفاصله خطوط در روزهای تعطیل دو برابر روزهای عادی است و شهروندان احساس انتظار بیشتری دارند.

طالبی با اشاره به تأثیر ترافیک بر نظم حرکت اتوبوس‌ها گفت: برخی خطوط نیز به دلیل مسیرهای پرترافیک، با افزایش ترافیک دچار افزایش سرفاصله می‌شوند. برای مثال، در خط ۹۰، سرویس اول صبح به دلیل کمتر بودن ترافیک تا ساعت ۹ منظم و در زمان مقرر تردد دارد، اما به‌تدریج با افزایش ترافیک، سرفاصله اتوبوس‌ها نیز افزایش پیدا می‌کند.

نصب سامانه‌های AVL و BMS برای بهبود خدمت‌رسانی

وی همچنین از برنامه سازمان برای نصب سامانه‌های AVL و BMS خبر داد و گفت: برنامه آینده سازمان این است که با نصب این سامانه‌ها، یک اپلیکیشن تعریف شود تا مسافران و شهروندان بتوانند برنامه زمانی خود را در این برنامه تنظیم کنند، مسیر اتوبوس‌ها را مشاهده کنند و حداکثر استفاده را از زمان خود داشته باشند.

سرپرست سازمان مدیریت حمل‌ونقل مسافر شهرداری شیراز افزود: مسافر می‌تواند در اپلیکیشن مسیر اتوبوس را ببیند، از موقعیت اتوبوس و اینکه چه زمانی به ایستگاه نزدیک می‌شود مطلع شود و بر اساس آن از خدمات استفاده کند. این برنامه اکنون در حال ثبت قرارداد است و AVL‌ها به‌زودی نصب خواهند شد.

طالبی در پایان گفت: با اجرای این برنامه، خروج‌های ناهماهنگ از خط و عدم تغییر مناسب فاصله حرکت اتوبوس‌ها برطرف خواهد شد و به‌زودی مردم شاهد تغییرات ملموسی در حوزه حمل‌ونقل خواهند بود.

گزارش‌های پیشین «شیرازه»، درباره چالش‌های اتوبوسرانی شیراز را بخوانید:

شیراز در ترافیکِ بی‌نظمی و تأخیر اتوبوسرانی

https://shiraze.ir/short/NDK26

بی‌نظمی اتوبوس‌ها؛ مطالبه جدی شهروندان

https://shiraze.ir/short/VWB7k

انتهای خبر /۲۲۴۲۲۴

 

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!

توضیح بنر