حالت تاریک
شنبه, 25 مرداد 1404
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه خبری تحلیلی شیرازه هستید؟
مساجد و اربعین؛ سنگرهای تربیت و مقاومت هستند
خطبه‌های نماز جمعه شهرستان‌های استهبان، رستم و زرین‌دشت؛

مساجد و اربعین؛ سنگرهای تربیت و مقاومت هستند

خطیبان جمعه استهبان، رستم و زرین‌دشت با تأکید بر نقش مساجد در تربیت دینی، مبارزه و مقاومت، به اهمیت اربعین حسینی و لزوم ولایت‌پذیری اشاره کردند و در عین حال، مسائل و مشکلات منطقه‌ای را نیز مطرح نمودند.

به گزارش خبرنگار گروه سیاسی پایگاه خبری تحلیلی «شیرازه»، در خطبه‌های نماز جمعه این هفته، خطیبان شهرستان‌های استهبان، رستم و زرین‌دشت به موضوعات گوناگونی از جمله نقش محوری مساجد در تربیت دینی و مقاومت، اهمیت مراسم اربعین حسینی و لزوم توجه به مسائل منطقه‌ای پرداختند.

مسجد دشمن را به وحشت می‌اندازد

سید جعفر ساجدی خطیب جمعه شهرستان استهبان مسجد، را پایگاه اهل تقوا و مبارزه دانست و گفت: اگر از تقوا سخن می‌گوییم، باید از جایگاه اهل تقوا نیز بگوییم. خدای متعال در قرآن می‌فرماید: مسجدی که از روز اول بر پایه تقوا بنا شده، شایسته‌تر است برای اقامه نماز؛ زیرا در آن، مردانی حضور دارند که خواهان پاکی‌اند، و خداوند پاکان را دوست دارد.

وی مسجد را سنگر مقابله با دشمن دانست و ادامه داد: هفته آینده، «روز جهانی مسجد» را پیشرو داریم؛ یادآور جنایت صهیونیست‌ها در آتش زدن مسجدالاقصی حدود ۵۶ سال پیش. این اقدام پیامی روشن دارد: مسجد، دشمن را به وحشت می‌اندازد. هنوز هم دشمن تلاش می‌کند از ورود جوانان فلسطینی به مسجدالاقصی جلوگیری کند، چون خوب می‌داند نسلی که در مسجد تربیت می‌شود، اهل مقاومت و مبارزه است.

ساجدی با بیان اینکه شریف‌ترین نقطه مسجد محراب است گفت: شریف‌ترین نقطه مسجد، محراب است. محراب از ریشه «حَرْب» به معنای جنگ است؛ یعنی مسجد محل تربیت رزمندگان راه خداست. جنگی که هم با نفس اماره (جهاد اکبر) است و هم با دشمنان خارجی، شیاطین انس و جن.

خطیب جمعه شهرستان استهبان در ارتباط با کارکرد تربیتی مسجد بیان کرد: مسجد انسان را از آلودگی‌های اخلاقی، نگاه و رابطه حرام، شهوت، بی‌غیرتی، بی‌حجابی و بی‌هدفی نجات می‌دهد. جوانی که در مسجد تربیت می‌شود، اهل خودکشی، طلاق، افسردگی و بی‌تفاوتی نسبت به جامعه نخواهد بود.

وی افزود: اگر مساجد خلوت شوند، دادگاه‌ها و زندان‌ها شلوغ خواهند شد. اما اگر جوانان در مسجد رشد کنند، جامعه‌ای سالم و امیدوار شکل می‌گیرد.

سید جعفر ساجدی الگوی مسجدی‌ها برشمرد گفت: مسجدی باید؛ خوش‌اخلاق‌ترین، دخترش باحجاب‌ترین و عفیف‌ترین، مردش باغیرت‌ترین، کاسبش منصف‌ترین، معلمش دلسوزترین، و کارمندش گره‌گشاترین فرد باشد.

خطیب جمعه استهبان افزود: مسجد؛ مانع نفوذ سبک زندگی غربی، مسجد، مانعی است در برابر نفوذ فرهنگ غربی، سبک زندگی مبتنی بر شهوت، مصرف‌گرایی و بی‌مبالاتی. مسجد می‌تواند تمدن‌ساز باشد اگر کارکرد واقعی‌اش را بازیابد. اما گاه مسجدی‌ها نیز نیاز به بازنگری در رفتار دارند؛ بی‌حوصلگی، تندی در برخورد با کودکان و نوجوانان، نگاه از بالا به پایین، سلیقه‌گرایی و رقابت ناسالم، آسیب‌زاست.

وی راه جذب نسل جوان را کاری ارزشمند دانست و گفت: جذب نوجوان به مسجد کار آسانی نیست، ولی ارزشمند است. باید با مهربانی، جایزه، شکلات، بازی، برنامه‌های متناسب با سن، او را جذب کرد و بعد آرام‌آرام معنای مسجد و ذکر خدا را برایش تبیین نمود. مسجد جای موسیقی و ورزشگاه نیست، اما باید جاذبه معنوی داشته باشد، نه سرگرمی صرف.

امام جمعه استهبان آبادی مساجد را وظیفه همگانی دانست و گفت: نمی‌توان همه مشکلات مساجد را گردن گرانی یا شرایط اقتصادی انداخت. مسجد به اراده و همت ما نیاز دارد. همه باید پای کار بیایند. اگر ما مسجد را آباد کنیم، مسجد ما را خواهد ساخت.

قیام امام حسین (ع) اتمام حجت با امت برای بیداری دینی بود

 حجت‌الاسلام والمسلمین سید مقیم حسینی، امام جمعه شهرستان رستم، در خطبه‌های نماز جمعه امروز، به تبیین فلسفه قیام حضرت اباعبدالله الحسین (ع) و جایگاه رفیع اربعین حسینی پرداخت.

وی با اشاره به اینکه امام حسین (ع) با مهربانی، دلسوزی و خیرخواهی، راه هرگونه عذر و بهانه را بر روی افراد بست و اتمام حجت فرمود، اظهار داشت: «امام حسین (علیه‌السلام) می‌خواستند مردم را نسبت به دین بیدار کنند.»

حجت‌الاسلام والمسلمین حسینی در ادامه سخنان خود به گمراهی کسانی که در مقابل امام حسین (ع) ایستادند، اشاره کرد و افزود: دنیا و هوس‌های دنیوی، چشم و گوش آن‌ها را کر و کور کرده بود و دنیای مادی، آنان را از خود بی‌خود ساخته بود. مبارزه اصلی امام با همین گمراهی بود.

امام جمعه رستم با تأکید بر عظمت کار امام حسین (ع) از دیدگاه رهبر معظم انقلاب، بیان داشت که ایشان در مقابل تمام دنیا ایستادند.

وی اربعین حسینی را درس بزرگی برای حفظ راه و نام شهدا دانست و خاطرنشان کرد: «زیارت اربعین، برپا داشتن مقاومت یک ملت است تا صرف استقامت، جهاد و شجاعت زنده بماند و اوج فداکاری امام حسین (ع) را بیان می‌کند؛ خون امام حسین (ع) و اهل‌بیت ایشان در راه خدا و جهاد ریخته شد و در این راه به شهادت رسیدند.»

حسینی گفت: اولین نفری که برای زیارت امام حسین (ع) رفت، یک ایرانی بود؛ جابر با قدم‌هایی آهسته به سوی کربلا حرکت کرد. او همچنین به مشاهدات حضرت زینب (س) و فرزندان امام حسین (ع) از سر مبارک امام (ع) و شب‌گذرانی کنار آن اشاره کرد.

در پایان، امام جمعه رستم از تمامی ادارات و ستاد مردمی اربعین شهرستان رستم به دلیل برگزاری مراسم «جاماندگان اربعین» قدردانی کرد و خدمت به زائران حسینی را توفیقی بزرگ و الهی برشمرد.

اعتراض امام‌جمعه زرین‌دشت به واگذاری املاک درمانی

امام‌ جمعه زرین‌دشت با انتقاد شدید از واگذاری املاک درمانی به‌عنوان اموال مازاد، خواستار لغو مزایده و برخورد با مسئولان خاطی شد.
حجت‌الاسلام غلامرضا دروندپور، امام‌جمعه زرین‌دشت، در خطبه‌های نمازجمعه این هفته، از حضور پرشور مردم شریف شهرستان، موکب‌داران، نیروهای انتظامی و سپاه پاسداران، و ادارات خدمت‌رسان در مراسم راهپیمایی جاماندگان اربعین حسینی تقدیر و این حرکت مردمی را جلوه‌ای از عشق و ایمان دانست.

وی با اشاره به اهمیت مسیر حاجی‌آباد به حاجی طاهره که به «طریق الحسین» معروف شده است، از نماینده محترم شهرستان خواست تا بودجه‌ای برای تعریض این جاده اختصاص دهد.

 امام‌ جمعه زرین‌دشت با بیان آمار بالای تصادفات در این مسیر، تأکید کرد که بهسازی آن هم برای مردم مرکز شهرستان و هم برای اهالی روستای حاجی طاهره ضروری است.

دروندپور با استناد به روایت «لایَکونُ العَبدُ مُؤمِناً...»، زیارت اربعین را تمرینی برای بیعت با امام‌زمان دانست و گفت: پیاده‌روی اربعین، اعلام آمادگی برای سربازی در رکاب امام است. این حرکت، دشمنان را به لرزه انداخته، چرا که پیام آن، ایمان و ولایت‌پذیری مردم ایران است.

وی با اشاره به سخنان اخیر وزیر امور خارجه آمریکا، گفت: مشکل دشمنان با ایران، نه هسته‌ای است و نه تحریم؛ بلکه بافکر و اعتقاد مردم است. امروز ما در آزمون ولایت‌پذیری قرار داریم و باید ببینیم چقدر به فرمایشات نایب امام‌زمان، مقام معظم رهبری، رجوع می‌کنیم.

امام‌ جمعه زرین‌دشت، با انتقاد شدید از معرفی ۱۲ ملک درمانی شهرستان زرین‌دشت به‌عنوان اموال مازاد، گفت: این شهرستان با کمبود شدید امکانات درمانی مواجه است. اگر مسئولی جاهلانه این املاک را مازاد معرفی کرده، صلاحیت خدمت ندارد؛ و اگر عامدانه بوده، باید در انظار عمومی مجازات شود.

دروندپور افزود: درمانگاه شهید بارونی با ۵ واحد فعال، خدمات مستمر به شهروندان ارائه می‌دهد. چگونه ممکن است چنین ملکی مازاد باشد؟ این ظلم فاحش را نمی‌پذیریم و خواست مردم، انحلال مزایده و خروج این املاک از فهرست اموال مازاد است.

وی ضمن تشکر از تلاش‌های فرماندار محترم، مهندس بهمنی، و نماینده محترم، دکتر عسکری، اعلام کرد که با مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان نیز تماس گرفته و خواسته مردم را منتقل کرده است. وی ابراز امیدواری کرد که این موضوع با پیگیری‌های مستمر حل شود.

انتهای خبر/ 224224

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!