حالت تاریک
یکشنبه, 11 خرداد 1404
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه خبری تحلیلی شیرازه هستید؟
شروع فصل گرده‌افشانی در قطب تولید جهانی انجیر
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان استهبان خبر داد:

شروع فصل گرده‌افشانی در قطب تولید جهانی انجیر

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان استهبان از آغاز عملیات گرده‌افشانی درختان انجیر در بزرگ‌ترین انجیرستان دیم جهان در سطح ۲۲ هزار و ۵۰۰ هکتار باغ‌های بارور از کل ۲۶ هزار هکتار باغ انجیر دیم شهرستان خبر داد.

مهدی اعیان منش در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «شیرازه»، بیان داشت: عملیات گرده‌افشانی که انتقال دانه گرده از «میوه بهاره درخت بَر انجیر» به محصول تابستانه درخت انجیر خوراکی توسط «زنبور بلاستوفاگا» است و در اصلاح محلی به آن «بَر دهی» می‌گویند از اوایل خردادماه آغاز شده و تا اوایل تیرماه ادامه دارد.

وی سطح باغات بَر انجیر شهرستان را بیش از ۶۵۰ هکتار مثمر و غیر مثمر اعلام کرد و گفت: عمده درختان بَر انجیر در منطقه «ایج استهبان» قرار دارند و سالانه بین ۹۷۰ تا ۱ هزار و ۳۰۰ تن بَرِ انجیر با ارقام؛ پوزه‌دمبالی، دانه‌سفید، خاکِستانی و جوهری در شهرستان تولید می‌شود.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان استهبان عنوان کرد: انتخاب نوع «برِ انجیر» بر کیفیت و کمیت انجیر تأثیرگذار بوده و در بازه زمانی گرده‌افشانی، متقاضیان می‌توانند در بزرگ‌ترین بازارچه توزیع و فروش بَر انجیر شهرستان تحت مشاوره کارشناسان مدیریت جهاد کشاورزی و شرکت‌های وابسته نسبت به انتخاب رقم مناسب بر انجیر و دریافت آموزش و راهنمایی‌های لازم اقدام نمایند.

اعیان منش خاطرنشان کرد: شاخص کیفیت بر انجیر، انتخاب رقم مناسب با منطقه، زمان رسیدن بر انجیر، میزان دانه گرده، بلوغ، میزان جوانه‌زنی دانه گرده، تعداد زنبور بلاستوفاگا «پشه»، آلوده نبودن به زنبور قرمز مُخل عملکرد زنبور بلاستوفاگا «زنبور ترومید» و نماتُد گرده خوار است.

وی بیان داشت: بهترین زمان بَر دهی ساعات خنک روز مانند صبح زود یا عصر در دمایی بین ۲۵ تا ۲۷ درجه است؛ زیرا درجه حرارت بالا، فعالیت زنبور بلاستوفاگا را کم کرده به نحوی که به ازای هر سه درجه افزایش دما ۲۰ درصد از عمر زنبور بلاستوفاگا کاسته می‌شود.

این مقام مسئول افزود: انتخاب ظرف مناسب گرده‌افشانی، زمان بر دهی و نوع بَر انجیر می‌تواند تأثیر بسیاری بر میزان و کیفیت محصول برداشتی داشته باشد و بهترین ظروف بر دهی لیوان کاغذی است.
مهدی اعیان منش گفت: یکی از عوامل مهم در گرده‌افشانی موفق، اندازه قطر میوه خوراکی است و در شرایطی که سایز میوه حدود ۱ سانتی‌متر باشد زمان مناسب گرده‌افشانی است.

وی تصریح کرد: به طور معمول ۳ تا ۷ مرحله عملیات بر دهی در باغات انجام می‌گیرد که این عملیات در حدود ۳ تا ۴ هفته به طول می‌انجامد؛ ولی با توجه به شرایط خشکسالی کنونی توصیه می‌شود برای حفظ درختان انجیر از تعداد دفعات بر دهی کاسته شود. با توجه به الزام کاهش میزان بر دهی پیش‌بینی می‌شود در سال جاری کاهش تولید محصول انجیر داشته باشیم.

انتهای خبر/ ۲۲۴۲۲۴

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!