حالت تاریک
جمعه, 02 خرداد 1404
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه خبری تحلیلی شیرازه هستید؟
اولین نشست دیپلماسی اقتصادی استانی
شیرازه گزارش می‌دهد؛

اولین نشست دیپلماسی اقتصادی استانی

نخستین نشست منطقه‌ای دیپلماسی اقتصادی استانی با حضور وزیر امور خارجه ایران با تمرکز بر کشور‌های همسایه و نقاط هدف برگزار شد.

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «شیرازه»، امروز یکم خرداد‌ماه، نخستین نشست منطقه‌ای دیپلماسی اقتصادی استانی در سالن همایش مؤسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام «ISC» شیراز با حضور عباس عراقچی وزیر امور خارجه، رئیس بانک مرکزی، نمایندگان ایران در کشورهای حوزه خلیج‌فارس، مقامات استانهای جنوبی کشور، رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی و جمعی از مسئولان استان فارس برگزار شد.

دیپلماسی اقتصادی، کلید توسعه جنوب کشور

ابراهیم عزیزی، رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، ضمن قدردانی از دست‌اندرکاران این رویداد و حمایت‌های مسئولان استانی و وزارت امور خارجه، بر اهمیت دیپلماسی اقتصادی به‌عنوان راهکاری برای توسعه پایدار جنوب کشور تأکید کرد. 

وی با اشاره به تحقق وعده‌های آقای عراقچی در کمیسیون امنیت ملی در خصوص دیپلماسی اقتصادی، بر لزوم استفاده حداکثری از ظرفیت‌های استان‌های جنوبی مانند هرمزگان، خوزستان و بوشهر در راستای تحقق اهداف اقتصادی ملی تأکید کرد.

نماینده مردم شیراز و زرقان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به مزیت‌های بی‌نظیر ایران در حوزه‌های بندری، انرژی و زیرساخت‌ها، بر ضرورت هماهنگی بین نهادهای دولتی و بخش خصوصی برای جذب سرمایه‌گذاری خارجی و توسعه صادرات به کشورهای همسایه و فراتر از آن «مانند آفریقا» تأکید کرد. 

عزیزی همچنین بر لزوم بررسی و بهره‌گیری از فرصت‌های موجود در برنامه هفتم توسعه، پیمان‌های بین‌المللی مانند شانگهای و اوراسیا و توافقنامه اخیر ایران و روسیه به منظور توسعه اقتصادی منطقه و کشور تأکید ویژه داشت. 

وی هدف بلندمدت کشور را توسعه روابط بانکی منطقه‌ای دانست و گفت: ما مدل‌های موفقی مانند همکاری با روسیه را اجرا کرده‌ایم؛ به نحوی که توانسته‌ایم معاملات را بدون دلار انجام دهیم و در حال حاضر، در حال توسعه روابط کارگزاری با چند کشور دیگر هستیم.



 دیپلماسی اقتصادی دولت چهاردهم، فرصتی برای توسعه همه‌جانبه با کشورهای همسایه

حسین‌علی امیری، استاندار فارس، در نشست منطقه‌ای با محوریت کشورهای همسایه، با اشاره به تقارن این همایش با ایام فتح خرمشهر، این نشست را فرصتی کم‌نظیر برای ارتقای دیپلماسی اقتصادی دولت چهاردهم دانست. 

وی تأکید کرد: توسعه همه‌جانبه سیاست‌های همسایگی، تقویت تعاملات استانی و مرزی و طراحی فعالیت‌های اقتصادی مشترک، شاه‌بیت حرکت به سوی آینده‌ای روشن است.

 استاندار فارس با معرفی استان فارس به‌عنوان استانی پهناور، پرجمعیت و با تمدنی کهن، از ظرفیت‌های متعدد این استان در حوزه‌های گردشگری، سلامت، انرژی‌های تجدیدپذیر، نفت و گاز و تولیدات فناورانه سخن گفت و آمادگی فارس را برای جذب سرمایه‌گذاری خارجی اعلام کرد.

امیری افزود: استان فارس از امنیت سرمایه‌گذاری بالایی برخوردار است و با تاریخ و فرهنگ کهن خود، پذیرای سرمایه‌گذاران از سراسر جهان است.

وی اعلام کرد: استان فارس آماده میزبانی نشست‌ها و مذاکرات بین‌المللی در شهر شیراز است. 

 استاندار فارس با اشاره به امنیت سرمایه‌گذاری بالا و فرهنگ پذیرش سرمایه‌گذاران در استان فارس، از ظرفیت‌های این استان برای تبدیل شدن به یک مرکز بین‌المللی سخن گفت. 

امیری با اعلام آمادگی استان فارس برای میزبانی نشست‌ها و مذاکرات بین‌المللی؛ شهر شیراز را به‌عنوان یک شهر بین‌المللی معرفی کرد.

وی با اشاره به تاریخ و فرهنگ کهن استان فارس، از سرمایه‌گذاران از سراسر جهان دعوت کرد تا از فرصت‌های سرمایه‌گذاری در این استان استفاده کنند و از فرصت‌های بی‌نظیر سرمایه‌گذاری در صنعت، معدن، کشاورزی و فناوری استان فارس پرده برداشت.

استاندار فارس با اشاره به شناسایی ۳۷ نوع ماده معدنی ارزشمند، ظرفیت‌های بی‌نظیر کشاورزی و پیشرفت‌های چشمگیر در زمینه تولیدات فناورانه و دانش‌بنیان، استان فارس را به‌عنوان یک قطب جذاب سرمایه‌گذاری در کشور معرفی کرد.

امیری با تأکید بر حمایت‌های قانونی و دولتی از سرمایه‌گذاران، از آمادگی استان برای ارائه بسته‌های سرمایه‌گذاری متنوع در حوزه‌های صنعت، معدن، کشاورزی، آب و برق، حمل‌ونقل، بهداشت و درمان، گردشگری و عمران و شهرسازی خبر داد. 

وی همچنین از فعالیت ۳۷۲ شرکت دانش‌بنیان و وجود سه پارک بزرگ علم و فناوری در استان فارس خبر داد و بر اهمیت این استان در تولید محصولات فناورانه و دانش‌بنیان در سطح کشور تأکید کرد.

محمدرضا فرزین، رئیس بانک مرکزی ایران، با بیان این‌که قدرت اقتصادی هر کشور در تعاملات بین‌المللی و توسعه روابط مالی با کشورهای منطقه نهفته است، بر اهمیت همکاری‌های منطقه‌ای و هدف‌گذاری در مسیر توسعه اقتصادی تأکید کرد.

 وی ضمن اشاره به نقش مهم تجارت خارجی در رشد اقتصاد گفت: ما اگر می‌خواهیم هم در بازار داخلی و هم در سطح جهانی جایگاهی پیدا کنیم؛ باید در مقابل چالش‌ها ایستادگی کرده و در کنار آن، روابط خود را با کشورهای منطقه و جهانی گسترش دهیم.

 رئیس بانک مرکزی ایران افزود: هم‌اکنون، حجم تجارت ایران در سال قبل بیش از ۲۰۰ میلیارد دلار بوده است که در مقایسه با ظرفیت‌های بالقوه، رقم قابل‌توجهی است. اما سهم‌آوری این حجم از مبادلات در قیاس با اقتصادهای بزرگ مثل ژاپن، نشان می‌دهد ما راه زیادی در پیش داریم.

فرزین به تحریم‌ها و سختی‌های مراودات پولی نیز اشاره کرد و گفت: با وجود تحریم‌های شدید، ما توانسته‌ایم حجم قابل‌توجهی از تجارت را بدون دسترسی کامل به سیستم‌های بانکی غرب انجام دهیم، اما نیازمند توسعه روابط بانکی منطقه‌ای و بهره‌گیری از فناوری‌های نوین هستیم.

رئیس بانک مرکزی ایران ادامه داد: امیدواریم این مدل‌های همکاری، به یک الگو در روابط مالی منطقه‌ای تبدیل شوند و مسیرهای جدید تقویت شود.

فرزین از راه‌اندازی اوراق ارزی و فروش آن‌ها خبر داد و افزود: ما در حال حاضر، توانسته‌ایم حدود ۴۶۰ میلیون دلار اوراق ارزی صادر کنیم و این سیاست را ادامه می‌دهیم تا حجم منابع مالی خارجی را در جهت تأمین نیازهای توسعه کشور افزایش دهیم.

وی تصریح کرد: این روند باید ادامه پیدا کند و برنامه‌هایی برای توسعه این روابط در آینده داریم، از جمله انعقاد تفاهم‌نامه با بانک‌های منطقه و گسترش مبادلات مالی بین‌المللی.

در ادامه، رئیس بانک مرکزی ایران بر لزوم برنامه‌ریزی منسجم و هدفمند برای تخصیص منابع مالی در پروژه‌های کلان اقتصادی تأکید کرد.

فرزین گفت: ما باید بر اساس نقشه راه و مزیت‌های منطقه‌ای و ملی، هدایت منابع مالی را برنامه‌ریزی کنیم؛ به نحوی که در کنار توسعه صنعتی، عدالت در توزیع منابع برقرار باشد.

وی همچنین بر اهمیت هماهنگی با سازمان برنامه و نهادهای ذی‌ربط برای تدوین راهبُردهای بلندمدت تأکید کرد و افزود: ما باید نقشه راه مشخصی داشته باشیم تا منابع مالی به سمت پروژه‌های پُرمزیت و زیرساخت‌های ضروری هدایت شود و جلوی هدررفت سرمایه‌ها گرفته شود.

در پایان، رئیس بانک مرکزی ایران از اهمیت فعال‌سازی روابط تجاری در قالب‌های مختلف، مانند درج در بازارهای بین‌المللی، بهره‌برداری از ظرفیت‌های سرمایه‌گذاری خارجی و ارتقای نهادهای مالی، ذکر کرد و بر این باور بود که با همدلی و برنامه‌ریزی دقیق، ایران می‌تواند از مشکلات عبور کرده و مسیر توسعه پایدار را طی کند.

انتهای خبر/ 224224

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!