حالت تاریک
شنبه, 10 خرداد 1404
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه خبری تحلیلی شیرازه هستید؟
اسپانیا چگونه از قلمرو مسلمانان خارج شد؟
ناپاکی عامل سقوط؛

اسپانیا چگونه از قلمرو مسلمانان خارج شد؟

خدا در صفحه ۱۹۱ قرآن به موضوع طهارت اشاره می‌کند و ناپاکی را سبب آسیب به جوانان و جامعه و تضعیف جامه و نهایتاً سقوط بیان می‌کند، همان بلایی که سر مسلمانان آندلس یا اسپانیای فعلی آمد و سقوط کردند.

به گزارش گروه فرهنگی پایگاه خبری تحلیلی «شیرازه»، به نقل از فارس، پیامبر (ص) می‌فرمایند: «اَهلُ القُرآنِ اَهلُ اللهِ وَخاصَّتُهُ» اهل قرآن اهل خدا و خاصان بارگاه اویند.

«مجمع‌البیان ۱/۱۵» صفحه ۱۹۱ قرآن با بیان مهلت خدا به گنه‌کاران آغاز می‌شود و می‌فرماید که هر کس از این گناه بزرگ توبه کند، خدا او را می‌بخشد، در اینجا منظور از گناه بزرگ فرار از جنگ است. زیرا گروهی از مسلمانان از جنگ گریختند اما پیامبر(ص) آنها را فراخواند و توبه آنها را پذیرفت.

سپس خدا فرمان می‌دهد که مشرکان حق ورود به مسجدالحرام را ندارند. خدا مشرکان را نجس خطاب می‌کند که منظور هرگونه آلودگی ظاهری و باطنی را شامل می‌شود، البته اینجا مراد از نجس بودن، شرک درونی افراد است و خدا می‌فرماید که اینها حق ورود به مسجدالحرام را ندارند.

اهمیت طهارت چه ظاهری و چه باطنی تا جایی است که در تفاسیر بیان شده است که در اندلس از همین حربه استفاده استفاده کردند و پس از چند قرن، حکومت مسلمانان بر اندلس به پایان رسید.

آن‌ها از نداشتن طهارت باطنی توسط جوانان سو استفاده کرده و آن‌ها را در انواع فساد و فحشا غرق کردند و اینگونه پایه‌های حکومت اسلامی در آندلس سست شد و نهایتاً با کمترین نزاع و درگیری این منطقه مهم از حاکمیت مسلمانان خارج شد.در واقع این هشدار خدا مبنی بر جلوگیری از ورود کفار به مسجدالحرام از آنجایی مهم است که خدا می‌خواهد بفهماند که ناپاکی زمینه انحراف است و نهایتاً به سقوط ختم می‌شود.

 

 

در ادامه خدا فرمان به جهاد با اهل کتابی می‌دهد که به خدا و روز قیامت ایمان نمی‌آورند و حرام را حلال می‌شمارند. خدا می‌فرماید که با آنها بجنگید، مگر اینکه قوانین شما را بپذیرند و با حفظ دین خود قانون اسلام را رعایت کنند و جزیه هم بپردازند.

علیه مسلمانان تبلیغ نکنند و با دشمنان اسلام همکاری نکنند.اهل کتاب به دلیل اینکه طرفدار پیامبر آسمانی صاحب کتاب هستند با مسلمانان شباهت‌هایی دارند، اما آن‌ها با کفار هم شباهت دارند زیرا به انسان الوهیت می‌بخشند مانند مسیحیان که می‌گفتند حضرت عیسی پسر خداست و یهودیان که عقیده دارند که عزیر پسر خداست.

قرآن می‌گوید که آنها اجازه نداشتند که جز خدای یکتا را بپرستند و همه اطاعت ها باید در راستای اطاعت از خدا و رسولش باشد.در ادامه تلاوت ترتیل صفحه ۱۹۱ قرآن کریم شامل آیات ۲۷ تا ۳۱ سوره مبارکه توبه با صدای شهریار پرهیزکار تقدیم می‌شود.

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!