حالت تاریک
دوشنبه, 06 مرداد 1404
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه خبری تحلیلی شیرازه هستید؟
از تحریم‌های ظالمانه تا ضعف حمایت‌های مالی
چالش‌های توسعه کارآفرینی در ایران چیست؟

از تحریم‌های ظالمانه تا ضعف حمایت‌های مالی

کارشناس حوزه کار با اشاره به فراهم بودن زیرساخت‌های آموزشی در حوزه کارآفرینی، ضعف حمایت‌های مالی، نبود ثبات اقتصادی و تحریم‌ها، بر لزوم ورود جدی دولت به حوزه تأمین تسهیلات و حمایت‌های جانبی تأکید کرد.

به گزارش گروه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «شیرازه»، به نقل از میزان،  امروز ۶ مرداد مصادف با «روز ملی کارآفرینی و فنی و حرفه‌ای»، فرصتی است برای توجه به نقش محوری این ۲ حوزه در توسعه اقتصادی و اشتغال‌زایی کشور. 
 
در شرایطی که بیکاری به‌ویژه در میان جوانان تحصیل‌کرده به معضلی جدی تبدیل شده، کارآفرینی و مهارت‌آموزی می‌توانند راهکارهای عملی برای خروج از این چالش باشند.

توسعه کارآفرینی، مطمئن‌ترین مسیر مشارکت مردم در اقتصاد

حمید حاج‌اسماعیلی، کارشناس حوزه کار، در توضیح وضعیت کارآفرینی در کشور اظهار کرد: یکی از مطمئن‌ترین مسیرهای مشارکت مردم در اقتصاد، توسعه کارآفرینی در کشور است؛ از همین‌رو آموزش‌های مرتبط از طریق مراکز فنی‌وحرفه‌ای، دانشگاه‌ها و ایجاد دانشکده‌های کارآفرینی آغاز شد.

به گفته حاج‌اسماعیلی، علی‌رغم شکل‌گیری زیرساخت‌های آموزشی، نبود منابع مالی کافی و کاهش توان پرداخت تسهیلات از سوی بانک‌ها و صندوق‌های تخصصی، مانع اصلی در مسیر گسترش کارآفرینی است.

وی افزود: صندوق کارآفرینی یکی از نهادهایی است که می‌تواند نقش مؤثری در حمایت مالی ایفا کند، اما در سال‌های اخیر به‌دلیل تحریم‌ها، کسری بودجه و کمبود منابع، توان لازم برای پرداخت تسهیلات را نداشته است.

این کارشناس حوزه کار، رشد نیافتن بخش خصوصی و سهم بالای دولت در اقتصاد کشور را یکی دیگر از موانع توسعه کارآفرینی دانست و اظهار کرد: بیش از ۸۰ درصد اقتصاد در اختیار دولت است. در چنین شرایطی، تعاونی‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان نمی‌توانند رشد کافی داشته باشند.

وی با اشاره به تجارب مقطعی در استفاده از ظرفیت کارآفرینان در دوران تشدید تحریم‌ها افزود: در برخی بخش‌ها مانند خودروسازی، پس از تحریم‌ها بخشی از تولیدات به شرکت‌های دانش‌بنیان واگذار شد، اما این تجربه فراگیر نشد و حمایت مؤثر از کارآفرینان به‌ویژه در کسب‌وکارهای کوچک شکل نگرفت.

حاج‌اسماعیلی با استناد به آمار بیکاری، گفت: ۴۰ درصد بیکاران کشور را فارغ‌التحصیلان دانشگاهی تشکیل می‌دهند که نبود فرصت شغلی و حمایت‌های لازم در سال‌های اخیر باعث مهاجرت آنها شده است.

الزامات توسعه کارآفرینی

وی با تأکید بر ضرورت بازنگری در سیاست‌های حمایتی دولت تصریح کرد: کارآفرینی بدون ارائه تسهیلات بانکی، حمایت‌های بیمه‌ای و مالیاتی و مشاوره‌های فنی امکان‌پذیر نیست. دولت باید با ایجاد فرصت‌هایی برای همکاری کارآفرینان با دستگاه‌های اجرایی و صنعتی، زمینه ورود آنها به بازار را فراهم کند.

به گفته حاج‌اسماعیلی، ایجاد ثبات اقتصادی، کاهش نرخ تورم و کاهش ریسک در آغاز فعالیت‌های اقتصادی از الزامات توسعه کارآفرینی در شرایط فعلی کشور است.

این کارشناس حوزه کار تاکید کرد: طی سال‌های اخیر، برخی گام‌های مثبت مانند تسهیل صدور مجوزها و الکترونیکی‌شدن فرایندها برداشته شده است، اما برای رسیدن به نقطه مطلوب، دولت باید اقدامات گسترده‌تری در حوزه حمایت مالی، تسهیل‌گری اجرایی و ایجاد بستر مشارکت کارآفرینان در اقتصاد کشور انجام دهد.

انتهای خبر/

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!