سرمایههای اصلی انسان از دیدگاه اسلام
به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی پایگاه خبری تحلیلی «شیرازه»، با توجه به تقارن خجسته آغاز سال ۱۴۰۴ با نام مبارک حضرت علی «ع»، از این پس، بامدادان را با انوار حکمت نهجالبلاغه منور میسازیم.
عمدهترین سرمایه ما سه چیز است: جان، مال و آبرو؛ و آبرو از بعضی جهات در درجهٔ اوّل اهمّیّت است که انسان، حاضر است جان خود را هم فدای آن کند و در درجه بعد، جان قرار دارد و بعد از آن اموال انسان است. اسلام، اهمیت فوقالعادهای برای هر سه قائل شده و کسی در قیامت، اهل نجات است که دست او از خون و اموال مردم پاک باشد و زبانش از تعرّض به آبروی مردم.
اسلام، احترام اموال مردم را همچون احترام جان آنها میداند و احترام جان یک انسان را به اندازه احترام تمام بشر میشمرد و تضییع آبروی مؤمنی را با ارتکاب یک غیبت به منزله خوردن گوشت برادر خود بعد از مرگش میشمارد.
در حدیثی میخوانیم که پیغمبر اکرم «ص» در «حجةالوداع» در سرزمین «منی» که مسلمانان از نقاط مختلف در آن جا گردهم میآیند بعد از پایان مناسک حج، مهمی خواند و در ضمن آن خطاب به مردم فرمود: «کدام روز سال از همه روزها مهمتراست؟
عرض کردند: امروز!
فرمود: کدام ماه از همه ماهها مهمتر است؟
عرض کردند: همین ماه!
فرمود: کدام نقطه از جهان مهمتر است؟
عرض کردند: همین سرزمین!
فرمود: «إِنَّ دِمَانَکُمْ وَ أَمْوَالَکُمْ عَلَیْکُمْ حَرَامٌ لَحُرْمَةِ یَوْمِکُمْ هَذَا فِی شَهْرِکُمْ هَذَا فِی بَلَدِکُمْ هَذَا إِلَی یَوْمِ تَلْقُونَهُ فَیَسْتَلُکُمْ عَنْ أَعْمَالِکُمْ؛ احترام خون و مال شما همچون احترام امروز و این ماه در این سرزمین است و این ادامه دارد تا روز قیامت در آن روز خداوند از اعمال شما پرسش میکند».
سپس فرمود: من آن چه را باید بگویم گفتم؟
عرض کردند: آری.
فرمود: خدا یا گواه باش.
انتهای خبر/۲۲۴۲۲۴