حالت تاریک
جمعه, 22 خرداد 1405
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه خبری تحلیلی شیرازه هستید؟
پیام رهبری تأکید بر نوعی پیروزی بود
امام جمعه شیراز؛

پیام رهبری تأکید بر نوعی پیروزی بود

خطیب نماز جمعه با اشاره به پیام اخیر رهبر جمهوری اسلامی و آغاز آن با آیه «إِنّا فَتَحنا لَکَ فَتحاً مُبیناً»، این پیام را تأکید بر نوعی پیروزی دانست و به بخش‌هایی از پیام درباره همکاری کشورهای منطقه اشاره کرد.

به گزارش خبرنگار گروه سیاسی پایگاه خبری تحلیلی «شیرازه»، آیت الله لطف الله دژکام در خطبه نخست نمازجمعه امروز شیراز را با دعوت عمومی به تقوای الهی آغاز کرد و سپس به موضوع تلاوت گسترده سوره فتح در هفته‌های اخیر پرداخت.

 وی با اشاره به دیدگاه مفسران درباره آیه نخست سوره «فتح»، سه مرحله «فتح مبین»، «فتح قریب» و «فتح» در سوره نصر را به‌عنوان مراتب پیروزی در قرآن معرفی کرد.

نماینده ولی‌فقیه در فارس با استناد به نظر مشهور مفسران، ازجمله مرحوم آیت‌الله مکارم شیرازی، «فتح مبین» را مرتبط با صلح حدیبیه دانست و آن را نمونه‌ای از پیروزی بدون جنگ توصیف کرد. وی نمونه‌هایی تاریخی و معاصر را نیز به‌عنوان مصادیق «فتح کم‌هزینه» برشمرد.

خطیب نماز جمعه با اشاره به پیام اخیر رهبر جمهوری اسلامی و آغاز آن با آیه «إِنّا فَتَحنا لَکَ فَتحاً مُبیناً»، این پیام را تاکید بر نوعی پیروزی دانست و به بخش‌هایی از پیام درباره همکاری کشورهای منطقه اشاره کرد.

در ادامه، وی با نقل عبارتی از شیخ طوسی درباره جایگاه فقهی تصمیم‌گیری در امور جنگ و صلح، تاکید کرد که مسئولیت این امر در فقه بر عهده «امام یا قائم‌مقام او» است. او با اشاره به آیات قرآن، پذیرش ولایت را معیار اصلی برای اطلاق عنوان «حزب‌الله» عنوان کرد.

امام‌جمعه سپس موضوع «حضور مردم» را مورد تأکید قرار داد و آن را بر اساس پیام رهبری «واجب» دانست. وی همچنین با قدردانی از نیروهای فعال در رویدادهای اخیر، از مردم خواست محتوای پیام یادشده را در محافل و مساجد مورد بررسی قرار دهند. او در پایان خطبه نخست بر تقویت دعا، توسل و امید دینی تأکید کرد.

اقتصاد مقاومتی نیازمند وحدت و امنیت

خطیب نماز جمعه در آغاز خطبه دوم سه محور اصلی سخنان خود را اعلام کرد: اقتصاد مقاومتی، موضوع درختکاری به یاد شهیدان، برنامه‌های مرتبط با ایام شهادت امام جعفر صادق علیه‌السلام.

وی در بخش نخست، اقتصاد مقاومتی را نیازمند وحدت و امنیت دانست و گفت تقویت فضای آرامش، وظایف دولت را سنگین‌تر می‌کند. وی اقدامات اخیر مدیران استان برای تدوین برنامه‌های سال ۱۴۰۵ در چارچوب اقتصاد مقاومتی را مثبت ارزیابی کرد و از مردم خواست برای تحقق این اهداف همراهی کنند.

در بخش دوم، وی دستور رهبری درباره کاشت نهال به یاد شهداء را مورد تأکید قرار داد و به طرح کاشت یک میلیون اصله نهال در شیراز اشاره کرد. او از برنامه احداث بوستانی با نام «قائد شهید و شهدا» در شیراز خبر داد و با نقل توصیه‌های علما درباره درختکاری، مردم را به کاشت درخت مثمر تشویق کرد.

در محور سوم، امام‌جمعه به فرارسیدن سالروز شهادت امام صادق علیه‌السلام پرداخت و از مردم درخواست کرد در مراسم‌های ویژه این ایام، به‌ویژه آیین‌های مدرسه خان و حرکت دسته‌جات عزاداری تا حرم حضرت احمد بن موسی شاهچراغ علیه‌السلام، مشارکت کنند. وی نقش هیئت‌های عزاداری در ایجاد همبستگی اجتماعی را مهم دانست و از فعالان این گروه‌ها قدردانی کرد.

انتهای خبر/224224

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!