حالت تاریک
جمعه, 22 خرداد 1405
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه خبری تحلیلی شیرازه هستید؟
اجلاسیه سراسری نماز در شیراز
شیرازه گزارش می‌دهد؛

اجلاسیه سراسری نماز در شیراز

اجلاسیه سراسری نماز سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با تأکید بر نقش بنیادین نماز و معنویت در تقویت هویت، کارآمدی و ماندگاری سپاه، و با حضور فرماندهان، مسئولان و فعالان فرهنگی برگزار شد.

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی پایگاه خبری تحلیلی «شیرازه»، صبح امروز 27 بهمن‌ماه 1404 اجلاسیه سراسری نماز سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با حضور فرماندهان، مسئولان و فعالان فرهنگی، به میزبانی سپاه فجر استان فارس در شیراز سومین حرم اهل بیت (ع) برگزار شد.

 رشد ۳۷ درصدی اجلاسیه‌های نماز سپاه

حسن محبی، معاون فرهنگی و تبلیغات نمایندگی ولی‌فقیه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، در سومین اجلاسیه سراسری نماز سپاه، با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای انقلاب اسلامی، دفاع مقدس و شهدای مظلوم جنگ تحمیلی آمریکای جنایتکار و رژیم صهیونیستی، به‌ویژه شهید فرمانده فقید و سعید سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، اظهار کرد: شهدا در زمان حیات و پس از شهادت نیز نسبت به ترویج فرهنگ نماز عنایت ویژه داشته‌اند.

وی با اشاره به خاطره‌ای از شهید سلامی گفت: این شهید بزرگوار هم در دوران حیات خود و هم پس از شهادت، توجه خاصی به برنامه‌های مرتبط با نماز داشتند و این موضوع نشان‌دهنده جایگاه ویژه نماز در منظومه فکری فرماندهان سپاه است.

محبی با بیان اینکه سومین اجلاسیه سراسری نماز سپاه ویژه نیروهای استانی و رده‌های عمده برگزار شده است، افزود: امسال به لطف الهی و با همت دست‌اندرکاران، برنامه‌های نماز سپاه نسبت به سال گذشته از رشد کمی و کیفی قابل توجهی برخوردار بوده است؛ به‌طوری که تعداد همایش‌ها از ۳۱۱ مورد در سال گذشته به ۴۲۶ همایش در سال جاری رسیده که نشان‌دهنده رشد ۳۷ درصدی است.

وی ادامه داد: در سال گذشته دو اجلاس سراسری پیش‌بینی شده بود، اما امسال سه اجلاس برگزار شد که شامل اجلاس ویژه سربازان به میزبانی فرماندهی کل دژبان سپاه، اجلاس ویژه نیروهای استانی و رده‌های عمده به میزبانی سپاه فجر فارس و اجلاس ویژه دانشگاه‌ها و مراکز علمی و پژوهشی کشور است.

معاون فرهنگی و تبلیغات نمایندگی ولی‌فقیه در سپاه با قدردانی از میزبانی سپاه فجر استان فارس، به تشریح کارکردهای اجلاسیه‌های نماز پرداخت و گفت: این اجلاسیه‌ها صرفاً گردهمایی و ایراد سخنرانی نیست، بلکه دارای دست‌کم شش کارکرد مهم است که نخستین آن، گفتمان‌سازی نماز در بدنه سپاه و سطح کشور است.

وی افزود: برگزاری ۴۲۶ همایش نماز در مدت کوتاه چندماهه، با حضور سخنرانان برجسته کشوری و پوشش زنده بسیاری از این برنامه‌ها از شبکه‌های استانی صداوسیما، نقش مهمی در تقویت گفتمان نماز در کشور داشته است.

محبی دومین کارکرد این اجلاسیه‌ها را تولید محصولات فرهنگی و تعمیق مفاهیم نماز دانست و گفت: در سال جاری بیش از سه‌هزار و ۳۳۳ محصول فرهنگی در حوزه نماز تولید شده که بخش قابل توجهی از آن‌ها در دانشگاه‌ها و مراکز علمی و پژوهشی، از جمله دانشگاه جامع امام حسین(ع)، تهیه شده است.

وی سومین کارکرد را احداث، مرمت، بازسازی، تجهیز و زیباسازی نمازخانه‌ها عنوان کرد و افزود: در این حوزه نیز شاهد رشد ۱۳ درصدی بوده‌ایم؛ به‌طوری که تعداد پروژه‌های مرمت و بازسازی از ۱۲۳ مورد به ۱۴۶ مورد افزایش یافته است. همچنین اقدام سپاه تهران بزرگ در زیباسازی نمازخانه‌ها در مسیرهای منتهی به تهران تا شعاع ۴۰ کیلومتری، اقدامی شایسته و قابل تعمیم است.

معاون فرهنگی و تبلیغات نمایندگی ولی‌فقیه در سپاه، شناسایی و تقدیر از فعالان عرصه نماز را چهارمین کارکرد این اجلاسیه‌ها برشمرد و گفت: تعداد افراد تقدیرشده از ۳۷۰۳ نفر در سال‌های گذشته به ۴۰۲۱ نفر در سال جاری رسیده است که در برخی استان‌ها این الگو به خارج از سپاه و دستگاه‌های اجرایی نیز تسری یافته است.

وی همگرایی، هم‌افزایی و جلب مشارکت دستگاه‌های مختلف کشور برای توسعه فرهنگ نماز را پنجمین کارکرد دانست و افزود: استان‌هایی مانند هرمزگان، زنجان و اصفهان در این زمینه اقدامات مؤثری انجام داده‌اند.

محبی ششمین کارکرد اجلاسیه‌های نماز را اجرای طرح‌های خلاقانه دانست و گفت: طرح‌هایی مانند «مسجدبان» در تهران بزرگ، با همکاری شهرداری، مسئولان محلی و نیروی انتظامی، و همچنین رویدادهای فرهنگی تولید محتوای دیجیتال پیرامون نماز، از اقدامات ارزشمند و اثرگذار در این حوزه است.

وی در پایان با اشاره به برنامه تقدیر از برترین‌ها در این اجلاسیه، اظهار کرد: آثار برتر در حوزه‌های مختلف پس از داوری تخصصی توسط داوران مجرب، از جمله داوران بسیج هنرمندان، مورد تقدیر قرار گرفتند که این امر نقش مهمی در ارتقای کیفی فعالیت‌های نماز در سپاه دارد.

در ادامه آیت‌الله کلانتری، تولیت حرم مطهر شاهچراغ (ع) ضمن گرامیداشت یاد و راه امام خمینی(ره) و شهدا، اظهار کرد: فرمایش امام(ره) که فرمودند «اگر سپاه نبود، کشور هم نبود»، بیانگر حقیقتی عمیق و الهی است؛ زیرا سپاه برخلاف نظامی‌گری متعارف جهان، بر بُعد معنویت و تقوا استوار است.

وی با بیان اینکه تقوا محور ارزش و قدرت حقیقی سپاه است، تصریح کرد: از تداوم و اخلاص در نماز جماعت‌های رزمندگان دوران دفاع مقدس تا امروز که سپاه در عرصه‌های سازندگی و فرهنگی حضور دارد، بوی ایمان و بندگی خدا جاری است و همین خلوص است که به این نهاد جایگاهی بی‌بدیل بخشیده است.

تولیت آستان مطهر حرم حضرت شاهچراغ ادامه داد: بر اساس آیه شریفه «لَمَسْجِدٌ أُسِّسَ عَلَى التَّقْوَى»، هر بنایی که بر پایه تقوا بنا شود ماندگار است و سپاه نمونه بارز چنین بنایی در عصر انقلاب اسلامی است.

وی خاطرنشان کرد: نماز نه‌تنها یاد خدا، بلکه مسیر تعالی انسان تا رسیدن به یقین است و اگر در جامعه و سازمان‌ها به‌درستی مورد توجه قرار گیرد، بسیاری از مشکلات فرهنگی و اخلاقی کشور برطرف خواهد شد.

کلانتری در پایان با قدردانی از فعالان فرهنگی و علما در ترویج نماز تأکید کرد: همه ما در قبال اقامه، ترویج و کیفیت نماز در جامعه مسئولیم و باید تلاش کنیم این ذکر بزرگ، در متن زندگی مردم و کارکنان سپاه جاری باشد.

انتهای خبر/ 224224

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!