حالت تاریک
سه‌شنبه, 20 خرداد 1404
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه خبری تحلیلی شیرازه هستید؟
میمند شهر شیشه‌گری و حسن‌آباد شهر قالی شدند
سرپرست میراث فرهنگی فارس:

میمند شهر شیشه‌گری و حسن‌آباد شهر قالی شدند

سرپرست اداره‌کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان فارس گفت: جشن ثبت شهر ملی شیشه‌گری سنتی و قالی برگزار می‌شود.

محسن ضیایی در گفتگو با خبرنگار گروه فرهنگی پایگاه خبری تحلیلی «شیرازه»، از ثبت شهر میمند به عنوان شهر ملی شیشه‌گری سنتی و شهر حسن‌آباد اقلید به عنوان شهر ملی قالی خبر داد و گفت: جشن ثبت ملی شهر حسن‌آباد با عنوان شهر ملی قالی و شهر میمند با عنوان شهر ملی شیشه‌گری سنتی، همزمان با هفته صنایع‌دستی و دهه ولایت با حضور مسئولان کشوری، استانی، شهرستانی و جمعی از گردشگران و علاقه‌مندان به فرهنگ و هنر در این دو شهر برگزار خواهد شد.

وی با بیان اینکه میمند از گذشته‌های دور به عنوان یکی از قطب‌های تمدنی و تولید گلاب شناخته می‌شده، اظهار کرد: این شهر با برخورداری از شرایط اقلیمی مساعد، یکی از مراکز مهم پرورش گل و تولید گلاب در کشور بوده و به‌ واسطه همین ویژگی، صنایع دستی مرتبط همچون شیشه‌گری سنتی نیز در آن رواج یافته است.

ضیایی ادامه داد: وجود استادان برجسته و سابقه طولانی فعالیت در حرفه شیشه‌گری سنتی، از جمله دلایلی است که میمند را شایسته عنوان شهر ملی شیشه‌گری سنتی کرده است. این صنعت از جمله صنایع دستی کهن و کاربردی در میمند محسوب می‌شود.

وی همچنین با اشاره به ثبت حسن‌آباد اقلید به عنوان شهر ملی قالی، عنوان کرد: این ثبت ملی گامی مهم در راستای حفظ و گسترش هنر قالی‌بافی، ایجاد اشتغال، برندسازی و معرفی بیشتر این هنر اصیل به گردشگران و نسل‌های آینده خواهد بود.

سرپرست اداره‌کل میراث‌فرهنگی فارس با اشاره به برنامه‌ریزی برای برگزاری جشن ثبت ملی این دو شهر، گفت: این مراسم با همراهی و حمایت نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی، فرمانداران، و دستگاه‌های اجرایی مرتبط برگزار و طی آن، لوح ثبت ملی به دبیرخانه‌های دو شهر ملی شیشه‌گری و قالی تحویل خواهد شد.

انتهای خبر/ 224224

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!