حالت تاریک
جمعه, 24 مرداد 1404
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه خبری تحلیلی شیرازه هستید؟
آنچه نزد خداست بهتر است
خداوند در آیه ۱۱ سوره جمعه می‌فرماید:

آنچه نزد خداست بهتر است

خداوند در آیه ۱۱ سوره جمعه می‌فرماید: بگو: آنچه نزد خداست بهتر از لهو و تجارت است، و خداوند بهترین روزی‌دهندگان است.»

به گزارش گروه فرهنگی پایگاه خبری تحلیلی«شیرازه»، از این پس هر بامداد را با نوری از آیات آسمانی قرآن کریم آغاز می‌کنیم؛ تلاشی کوچک؛ اما پرمعنا برای جاری‌ساختن نسیم وحی در کوچه‌پس‌کوچه‌های زندگی‌مان.

خداوند در آیه ۱۱ سوره جمعه می‌فرماید:

«وَإِذَا رَأَوْا تِجَارَةً أَوْ لَهْوًا انفَضُّوا إِلَيْهَا وَتَرَكُوكَ قَائِمًا ۚ قُلْ مَا عِندَ اللَّهِ خَيْرٌ مِّنَ اللَّهْوِ وَمِنَ التِّجَارَةِ ۚ وَاللَّهُ خَيْرُ الرَّازِقِينَ»

«هنگامی که آن‌ها تجارت یا سرگرمی و لهوی را ببینند پراکنده می‌شوند و به سوی آن می‌روند و تو را ایستاده به حال خود رها می‌کنند؛ بگو: آنچه نزد خداست بهتر از لهو و تجارت است، و خداوند بهترین روزی‌دهندگان است.»

نکات آیه ۱۱ سوره جمعه

در تفاسیر مى‌خوانیم: پیامبر گرامى اسلام‌ صلى الله علیه وآله مشغول خواندن خطبه‌هاى نماز جمعه بود که کاروان تجارى همراه با طبل و دُهل و سر و صدا وارد مدینه شد. 

بیشتر نمازگزاران به سراغ کاروان رفتند و حضرت را که در حال ایستاده مشغول ایراد خطبه بود، تنها گذاشتند. این آیه نازل شد و آنان را توبیخ کرد.

آیه به جاى انتقاد از ترک خطبه و نماز، از تنها گذاردن پیامبر، انتقاد مى‌کند. آرى، شکستن حرمت رهبر آسمانى از شکستن خطبه و نماز مهم‌تر است.

آغاز این سوره با بعثت پیامبر اسلام بود و پایان آن، با انتقاد از تنها گذاشتن آن حضرت و این خود هشدار به مؤمنان است.

پیام‌های آیه ۱۱ سوره جمعه

۱- قرآن، از حرص و بى‌تقوایى در کسب و کار انتقاد مى‌کند. «و اذا رأوا... انفضّوا الیها»

۲- عامل انحراف از یاد خدا، یا مادّیات است و یا نفسانیّات. «تجارة او لهواً»

۳- خطیب‌جمعه باید در حال ایستاده، به ایراد خطبه بپردازد. «و ترکوک قائماً»

۴- هرکارى که اطراف رهبر الهى را خلوت کند، قابل توبیخ است. «و ترکوک قائماً»

۵ - گرایش‌هاى مردم، همیشه صحیح و به حق نیست. «و ترکوک قائماً»

۶- دو خطبه، جزء نماز جمعه است و استماع آن‌ها لازم است. «و ترکوک قائماً»

۷- در تبلیغ، مسایل مادّى را نفى نکنید بلکه برترى معنویات را مطرح کنید. «ما عنداللّه خیر من اللهو و من التجارة»

۸ - ملاک ارزش‌ها، حسن عاقبت است نه کامیابى‌هاى زود گذر. «ما عند اللّه خیر من اللهو و من التجارة»

۹- براى کسب رزق، عبادت را رها نکنید تا به سراغ تجارت بروید. بلکه ابتدا عبادت کنید و سپس به سراغ تجارت بروید، که رزق به دست خداست. «ما عند اللّه خیر... و اللّه خیر الرازقین»

۱۰- تجارت تنها راه به دست آوردن رزق نیست، اگر خدا بخواهد از غیر آن هم به شما رزق مى‌دهد. «و اللّه خیر الرازقین»

۱۱- خداوند روزى نمازگزاران جمعه را تضمین کرده است. «و اللّه خیر الرازقین»

انتهای خبر/

    

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!